Mali grad

Občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno v Tuhinju

15.02.2015

 

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno v Tuhinju je včeraj potekal redni letni občni zbor, na katerem so predstavili delo društva v letu 2014 in potrdili naloge ter cilje za leto 2015.

Občnega zbora so se poleg članov udeležili župan Občine Kamnik Marjan Šarec, predsednik Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, predsednik krajevne skupnosti in ostali gostje.

Župan Marjan Šarec se je vsem gasilkam in gasilcem PGD Šmartno v Tuhinju zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva.

Poudaril je, da je biti gasilec čast, ki je bila v preteklem letu predvsem zaradi posledic žledoloma prepoznana tudi v javnosti. V vseh gasilskih organizacijah bo potrebno v prihodnje dati poudarek na pravilnem nošenju uniforme. Na prireditvah in slovesnostih moramo našim občankam in občanom ter javnosti pokazati, da smo urejena in odgovorna organizacija. Gasilci so zagotovo steber družbe, zato moramo z vso odgovornostjo še naprej ohranjati ugled gasilstva na Slovenskem. Delo ki ga opravljajo gasilke in gasilci je zagotovo neprecenljivo, kar kaže dejstvo, da država brez gasilcev ni sposobna obvladovati nesreč.


<< Nazaj | Novice