Mali grad

Občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Kamniška Bistrica

27.02.2015

 

V prostorih gostilne Pri planinskem orlu v Stahovici je zvečer potekal redni letni občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Kamniška Bistrica, na katerem so predstavili delo društva v letu 2014 in potrdili naloge ter cilje za leto 2015.

Občnega zbora so se poleg članov udeležili župan Občine Kamnik Marjan Šarec, predstavnik Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, predsednici krajevnih skupnosti Kamniška Bistrica in Godič, predsednik GRS Kamnik in ostali gostje.

Župan Marjan Šarec se je vsem gasilkam in gasilcem PGD Kamniška Bistrica zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudaril je, da je biti gasilec čast, ki je bila v preteklem letu, predvsem zaradi posledic žledoloma, prepoznana tudi v javnosti. Gasilke in gasilci so zagotovo steber družbe, zato moramo z vso odgovornostjo še naprej ohranjati ugled gasilstva na Slovenskem. Prav tako je pojasnil, da »resničnostni šov« ne sodi med vrste gasilcev, ki s svojim nesebičnim delom in dejanji pomagajo ljudem.

Še posebej se je zahvalil vsakemu posamezniku, ki je ob zadnji ledeni ujmi kakorkoli pomagal našim občankam in občanom v nesreči, ki nas je prizadela. Delo, ki so ga opravili gasilci je zagotovo neprecenljivo, kar kaže dejstvo, da država brez gasilk in gasilcev ni sposobna obvladovati nesreče takšnih razsežnosti.

Društvo ima pred seboj veliko zahtevnih izzivov, med drugim tudi prevzem novega gasilskega vozila.


<< Nazaj | Novice