Mali grad

Občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik

29.03.2015

 

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Kamnik je včeraj potekal 133. redni letni občni zbor, na katerem so predstavili delo društva v letu 2014 in potrdili naloge ter cilje za leto 2015.

Občnega zbora so se poleg članov udeležili predstavnik Gasilske zveze Slovenije, Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, predsedniki krajevnih skupnosti Kamnik, Mekinje in Perovo ter ostali gostje.

Poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik mag. Matjaž Srša se je vsem gasilkam in gasilcem PGD Kamnik v imenu župana Marjana Šarca, zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudaril je, da je biti gasilec čast, ki je bila v preteklem letu, predvsem zaradi posledic žledoloma, prepoznana tudi v javnosti. Gasilke in gasilci so zagotovo steber družbe, zato moramo z vso odgovornostjo še naprej ohranjati ugled gasilstva na Slovenskem.

Še posebej se je zahvalil vsakemu posamezniku, ki je ob zadnji ledeni ujmi kakorkoli pomagal našim občankam in občanom v nesreči, ki nas je prizadela. Delo, ki so ga opravili gasilci je zagotovo neprecenljivo, kar kaže dejstvo, da država brez gasilk in gasilcev ni sposobna obvladovati nesreče takšnih razsežnosti.


<< Nazaj | Novice