Mali grad

Občni zbor Podeželskega društva Utrip - pod lipo domačo

25.02.2013

 

Včeraj popoldan je župan Marjan Šarec prisostvoval rednemu občnemu zboru Podeželskega društva Utrip - pod lipo domačo.

Na občnem zboru v gostilni »Pri Flegarju« v Motniku je predsednica društva Utrip - pod lipo domačo Ančka Podbevšek s pozdravnimi besedami napovedala začetek zbora. Povedala je, da je v začetku meseca februarja izšla druga številka časopisa »Naš Utrip, Občasnik iz Motnika«, kjer so v sliki in besedi povzeta društvena dogajanja v lanskem letu. Po krajši predstavitvi društvenih aktivnosti je naznanila izvolitev delovnega predsedstva 4. občnega zbora Podeželskega društva Utrip - pod lipo domačo.

Župan Marjan Šarec je Podeželskemu društvu Utrip - pod lipo domačo čestital in se jim zahvalil za njihov trud in neštete aktivnosti, s katerimi predstavljajo podeželje mestu. »Pomen tega in podobnih društev se kaže tako v ohranjanju izročila kot pripravi in promociji doma pridelane zdrave hrane,« je dodal župan ter jim zaželel uspešno delo tudi v tem letu.

Izvoljeno delovno predsedstvo je predstavilo poročila predsednika, tajnika, blagajnika, poročila nadzornega odbora in disciplinske komisije. Razpravi na dana poročila pa je sledilo prijetno razpoloženje, ob prigrizku in harmoniki ter pogovoru o načrtih za letošnje leto.


<< Nazaj | Novice