Mali grad

Občni zbor Društva podeželskih žena Tuhinjske doline

13.03.2011

 

V gostišči Pri Čibru na Potoku je včeraj dopoldan potekal občni zbor Društva podeželskih žena Tuhinjske doline. Društvo šteje okoli 130 članic in zajema področje vse Tuhinjske doline od Tučne pa vse do konca Motnika. Odbor, ki šteje 21 članic se je v lanskem letu sestal štirikrat.

Članice so predstavile poročila in realizacijo lanskega leta ter potrdile plan dela za tekoče leto, ki bo zajemal udeležbo na občnih zborih sosednjih društev in ZKS, udeležbo na srečanju društev Ljubljanske regije oziroma organizacijo srečanja, če bo to potrebno, izvedbo kuharske delavnice, velikonočni sejem v Snoviku, srednjeveški dnevi, v poletnem času organizirat družabno srečanje na Rakitovcu s sosednjimi društvi, prireditev ob dnevu kmetic, ter prijava njihove kandidatke za kmetico leta in še mnogo drugega.

Predsednica DPŽ Tuhinjske doline, Janja Pestotnik se je na koncu poročila zahvalila vsem članicam, ki karkoli pripomorejo k uspešnosti delovanja društva. Posebna zahvala velja gospe Marti Kos, ki članice društva vedno spodbuja, prav tako Občini Kamnik za finančno pomoč. Zahvalila se je tudi Zvezi kmetic Slovenije, še posebej gospe Ireni za zelo plodno delo ter za zavzemanje za njihove pravice.

Besedilo delno povzeto po: www.kamnican.si
Fotografije: Damjan Hančič


<< Nazaj | Novice