Mali grad

Občni zbor Društva general Maister Kamnik

15.03.2014

 

Društvo general Maister Kamnik je v lanskem letu, ko je zabeležilo desetletnico ustanovitve, opravilo vrsto aktivnosti, katerih namen je bil negovati spomin na našega rojaka Rudolfa Maistra in borcev za našo severno mejo ter krepitev domoljubne zavesti med mlado generacijo, predvsem v osnovnih in srednjih šolah, je na občnem zboru društva, v četrtek, 13. marca 2014, ki ga je vodila Marjeta Humar z delovnim predsedstvom, poudaril njegov predsednik Ivan Sekavčnik. Pri  tem je posebej naglasil sodelovanje društva pri lanski organizaciji tabora društev GM in FM iz vse Slovenije in sodelovanje pri nastajanju  in slavnostni otvoritvi spominske sobe Rudolfa Maistra.

Začetek občnega zbora je označila himna ZDGM Slovenec sem v izvedbi okteta  dijakov Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra pod vodstvom prof. Ane Černe Gregorič in recitacije Maistrovih pesmi Pomlad in Moje gosli, ki ju je predstavil član društva Anton Iskra.

V imenu Koordinacijskega odbora veteranskih in domoljubnih organizaciji in Zveze borcev za vrednote NOB je udeležence občnega zbora pozdravil njegov predsednik Matevž Košir.

Vsa poročila in razprava članov, ki so napolnili veliko sejno dvorano občine Kamnik je pokazala, da  društvo, ki sedaj šteje okrog 140 članov, pridobiva vse več podpornikov in simpatizerjev z območja kamniške in komendske občine. Občni zbor je po razpravi sprejel dokaj obsežen program dela za letošnje leto, v katerem bomo proslavili 140 – letnico Maistrovega rojstva, ki obsega 22 aktivnosti. Med njimi je ob občinskem prazniku tudi zaključek tekmovanj osnovnih šol na literarnem in likovnem področju pod naslovom Kamnik Maistrovo mesto, ki ga DGM organizira v okviru KO domoljubnih in veteranskih organizacij Kamnika.

Med zelo odmevne prireditve sodi  tudi vsakoletni Maistrov pohod na Veliko špico nad Kamnikom na drugo soboto v aprilu. Letošnji že 9. Maistrov pohod bo v soboto 12. aprila 2014 s startom ob 8 .uri izpred Maistrovega spomenika v Kamniku. DGM Kamnik vabi k čim večji udeležbi, še posebej mladino!

Vir: Kamničan.si


<< Nazaj | Novice