Mali grad

Občni zbor Društva diabetikov Kamnik

07.03.2015

 

V prostorih PGD Kamnik se je dopoldan odvijal občni zbor Društva diabetikov Kamnik, ki se ga je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi.

Društvo diabetikov Kamnik, ki šteje 215 članov in je v lanskem letu obeležilo 30. obletnico delovanja, deluje kot humanitarno društvo po načelih nepridobitnosti, prostovoljstva ter v skladu z Zakonom o humanitarnih organizacijah. Sodeluje s pristojnimi organi pri razreševanju problematike oseb, prizadetih s sladkorno boleznijo. Organizirana so predavanja o zdravljenju sladkorne bolezni, zdravi prehrani, zdravem na­činu življenja in druga predavanja povezana s to tematiko. Sodelujejo na različnih kulturnih in športnih prireditvah. Prav tako pa so, v okviru društva, organizirana zdraviliška okrevanja, skupinske terapije, izleti in meddruštveni pohodi, kopanje, sestanki, srečanja in druge oblike sestajanja oseb s sladkorno boleznijo in drugih, ki so z omenjeno problematiko povezani. In tudi v letošnjem letu bo tako, zbranim pa je o preteklem delu in načrtih za letošnje leto pripovedovala predsednica Društva diabetikov Kamnik Savica Juntez.

V imenu Občine Kamnik je članicam, članom in ostalim gostom nekaj misli namenil tudi podžupan Igor Žavbi: »Ko bolezen zadane človeka je to prav gotovo šok, če pa gre za kronično bolezen, je to še toliko hujše. Prav gotovo človek potrebuje nekaj časa, da bolezen sprejme in tukaj nastopi tudi Društvo diabetikov Kamnik, ki je temu človeku v oporo in pomoč. Veseli me, da je društvo resnično aktivno in so članice in člani lahko aktivni na različnih področjih, da društvo organizira veliko dogodkov, ki pomagajo članicam in članom, da bolezen lažje prenašajo. Pridružujem se željam predsednice in delovne predsednice, izkoristite ponujeno roko, udeležujte se dogodkov, ki jih za vas pripravlja vodstvo Društva diabetikov Kamnik, ni jih malo in prepričan sem, da se bo vsakega našlo kaj zanimivega in vrednega ogleda. Vsako druženje in vsak pogovor je za vas dobrodošel. Druženja z vam podobnimi društvu pa tudi društvi, ki delujejo na popolnoma drugačnem področju, so dobrodošla. Želim vam uspešno delo tudi v letošnjem letu in veliko zdravje ter uspešno premagovanje ovir na poti vaše bolezni.«

Na občnem zboru so bila predstavljena poročila o delovanju društva za leto 2014, ob prijetnem druženju pa so se snovali načrti za letošnje leto.

Za glasbeno popestritev so poskrbele pevke terceta Veronike.


<< Nazaj | Novice