Mali grad

Občna zbora Prostovoljnega gasilskega društva Duplica in Prostovoljnega gasilskega društva Kamniška Bistrica

28.02.2014

 

Prostovoljni gasilski društvi Duplica in Kamniška Bistrica sta danes izvedli redni letni občni zbor, na katerem so predstavili delo društev v letu 2013 in potrdili naloge ter cilje za leto 2014.

Občnih zborov so se poleg članov udeležili župan Marjan Šarec, poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik, predstavnik Gasilske zveze Kamnik in ostali gostje.

Župan Marjan Šarec se je vsem gasilkam in gasilcem PGD Duplica in PGD Kamniška Bistrica zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudaril je pomembnost pridobivanja mladine za prihodnje delo ter pohvalil delo članic, ki so se ob zadnji intervenciji še kako dobro izkazale ter ponovno dokazale, kako pomemben člen verige predstavljajo v prostovoljnih društvih Gasilske zveze Kamnik. Prav tako se je zahvalil za uspešno delo ob zadnji ledeni ujmi. Gasilci so ponovno dokazali, da zmorejo stopiti skupaj in delovati kot »ena enota«, kar je v ponos državi ter našim krajanom. »Zadnje raziskave kažejo, da 86 odstotkov ljudi popolnoma zaupa gasilcem, kar nam je lahko v ponos, zato moramo na tem zaupanju še naprej aktivno delovati, saj država brez gasilcev ni sposobna obvladovati kritičnih razmer, kot so nas doletele.« 

»Na pomoč!«

 

 

 


<< Nazaj | Novice