Mali grad

Občna zbora PGD Zgornji Tuhinj in PGD Srednja vas

02.02.2014

 

Včeraj sta v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Zgornji Tuhinj in Prostovoljnega gasilskega društva Srednja vas potekala redna letna občna zbora, na katerih so predstavili delo društev v letu 2013 in potrdili naloge ter cilje za leto 2014.

Občnega zbora PGD Zgornji Tuhinj so se poleg članov udeležili tudi župan Marjan Šarec, poslanec Državnega zbora mag. Matej Tonin, predstavnik Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik, predsednik Krajevne skupnosti Zgornji Tuhinj in predstavniki sosednjih gasilskih društev.

Zbrane je nagovoril poslanec Državnega zbora mag. Matej Tonin.

Župan Marjan Šarec pa se je vsem gasilcem in gasilkam PGD Zgornji Tuhinj zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudaril je, da je v prihodnje potrebno v gasilstvu dati poudarek na usposobljenosti in opremljenosti prostovoljnih gasilcev. Zelo pomembni so odnosi ter razumevanje tako v društvu kot tudi v Gasilski zvezi Kamnik, saj morajo gasilci na intervencijah  delovati usklajeno in timsko, kar kažejo rezultati uspešno opravljenih intervencij.

PGD Zgornji Tuhinj ima pred seboj zahteven projekt, in sicer nakup novega vozila za prevoz moštva.

Župan in poveljnik Civilne zaščite Občine Kamnik sta pozdravila tudi gasilce PGD Srednja vas, vendar sta zaradi vremenskih nevšečnosti in intervencij, na območju občine, nato odšla na Štab Civilne zaščite Občine Kamnik.

»Na pomoč


<< Nazaj | Novice