Mali grad

Občna zbora PGD Zg. Tuhinj in Tunjice

20.02.2011

 

Včeraj sta potekala redna letna občna zbora Prostovoljnega gasilskega društva Zgornji Tuhinj in Tunjice. Ker sta oba zbora potekala ob istem času, se je slavnostnega 100. rednega letnega občnega zbora PGD Zg. Tuhinj udeležil župan Marjan Šarec, 73. rednega letnega občnega zbora PGD Tunjice pa podžupan Robert Kokotec.

Slavnostni 100. redni letni občni zbor PGD Zg. Tuhinj so predstavniki tuhinjskih gasilcev, najvišji predstavniki Gasilske zveze in Občine odprli z Zdravljico v prenovljenem Kulturnem domu na Lazah. Dnevni red občnega zbora je obsegal izvolitev organov občnega zbora, predstavitev dela v preteklem letu, predstavitev plana dela in finančni plan za leto 2011 ter podelitev značk za dolgoletno delo in članstvo.

Poveljnik PGD Zg. Tuhinj, Franc Levec je predstavil delo prostovoljnih gasilcev v preteklem letu, predvsem njihov prispevek pri septembrskih poplavah. Župan Marjan Šarec je v svojem govoru poudaril, da gre delo PGD Zg. Tuhinj strmo navzgor. »To se vidi tako na tehniki (prevzem novega gasilskega vozila) kot tudi na izobraževanju (mladi prostovoljni gasilci),« je povedal in dodal: »Tehnika brez ljudstva je mrtva tehnika, potrebno je delati na ljudeh, da se izobražujejo, saj smo gasilci eden izmed najpomembnejših stebrov družbe«.

V prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Tunjice pa je potekal že 73. redni letni občni zbor. Prisotne je nagovoril podžupan Robert Kokotec in se vsem, ki so v preteklem letu sodelovali pri kakršnih koli akcijah iskreno zahvalil. Zaželel jim je, da bi imeli v bodoče čim manj požarov in drugih resnih intervencij ter obilico uspeha na gasilskih tekmovanjih.

Poročila predsednika, poveljnika, tajnika, blagajnika društva ter vodje nadzornega odbora so bila sprejeta brez pripomb, kar daje vedeti, da je delovanje društva zgledno in da so odnosi med člani pristni in na zavidljivi ravni. Predsednik in poveljnik društva sta podelila tudi priznanja za dolgoletno in uspešno delo članom društva. Zaključek zbora je potekal ob prijetnem kramljanju vseh prisotnih.

 

Fotografije: Damjan Hančič

 

 


<< Nazaj | Novice