Mali grad

Občna zbora PGD Špitalič in PGD Zgornji Tuhinj

22.02.2015

 

Včeraj sta v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Špitalič in Prostovoljnega gasilskega društva Zgornji Tuhinj potekala redna letna občna zbora, na katerih  so predstavili delo društev v letu 2014 in potrdili naloge ter cilje za leto 2015.

Občnih zborov so se poleg članov udeležili župan Občine Kamnik Marjan Šarec, poslanec Državnega zbora mag. Matej Tonin, predsednik in poveljnica Gasilske zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite, predsednik krajevne skupnosti in ostali gostje.

Župan Marjan Šarec se je vsem gasilkam in gasilcem PGD Špitalič in PGD Zgornji Tuhinj zahvalil za dobro opravljeno delo, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih, ter zaželel še veliko uspeha pri nadaljnjem delu in razvijanju društva. Poudaril je, da se moramo še posebej zavedati zaupanja s strani krajank in krajanov, ki so ga gasilke in gasilci pridobili s svojim delom ter še naprej ohranjati ugled gasilstva na Slovenskem. Sem zagotovo sodi tudi uniforma gasilk in gasilcev, katero moramo, glede na različne priložnosti, nositi z dostojanstvom in pripadnostjo organizaciji

Dejstvo je, da so gasilke in gasilci »angeli varuhi« svojih krajank in krajanov, saj so z nesebičnim delom in preteklimi dejanji dokazali, da so steber naše družbe, na katerega se lahko vedno zanesemo. Še posebej se je to izkazalo ob ledeni ujmi in ostalih nesrečah v preteklem letu, ko je bila njihova pomoč neprecenljiva.

Župan Marjan Šarec in poslanec Državnega zbora mag. Matej Tonin sta se v svojem govoru še posebej zahvalila vsakemu posamezniku, saj je delo, ki so ga opravili, zagotovo neprecenljivo, kar kaže dejstvo, da država brez gasilk in gasilcev ni sposobna obvladovati naravnih in drugih nesreč.


<< Nazaj | Novice