Mali grad

Občna zbora PGD Nevlje in PGD Špitalič

21.02.2016

 

Včeraj sta se v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Nevlje in Prostovoljnega gasilskega društva Špitalič odvijala redna letna občna zbora. Gasilke in gasilce je v Nevljah nagovoril župan Marjan Šarec, v Špitaliču pa podžupan Igor Žavbi.

Občna zbora PGD Nevlje in PGD Špitalič

Člani obeh prostovoljnih društev so predstavili poročila o opravljenih nalogah, program dela za leto 2016 ter podelili gasilska priznanja. Občnega zbora v Nevljah so se udeležili župan Marjan Šarec, predstavnik Gasilske Zveze Kamnik, poveljnik Civilne zaščite Kamnik in njegova namestnica ter predstavniki sosednjih gasilskih društev.

Župan Marjan Šarec se je vsem gasilcem in gasilkam PGD Nevlje zahvalil za dobro opravljeno delo v preteklem letu, ki je bilo predstavljeno v podanih poročilih o izvedenih nalogah na področju intervencij, delu v društvu, gasilskih vajah in tekmovanjih ter izvedenih drugih prireditvah. Ob koncu je še poudaril, da je tudi v prihodnje potrebno v gasilstvu nadaljevati z zastavljenim programom in usmeritvami, saj se v zadnjih letih ljudje vse več zanašajo na pomoč gasilcev tudi ob različnih intervencijah ali dogodkih, ko potrebujejo pomoč. Gasilske enote v današnjih časih predstavljajo osnovni steber reševanja in pomoči ob naravnih in drugih nesrečah.

Podžupan Igor Žavbi pa se je gasilkam in gasilcem PGD Špitalič ravno tako kot župan zahvalil za dosedanje dobro opravljeno delo in jim zaželel veliko uspeha ter čim manj resnih intervencij. Ob tem je poudaril, da sta požrtvovalnost in solidarnost redki vrlini, ki pa ju premorejo prav vse kamniške gasilke in gasilci, ki vedno znova dokazujejo, da so nepogrešljivi člen naše lokalne skupnosti.   


<< Nazaj | Novice