Mali grad

Občinstvo navdušili Noro nori norci

05.04.2013

 

Zvečer je gledališka skupina Rudolfi v Domu kulture Kamnik izvedla premiero absurdne komedije z naslovom Noro nori norci in navdušila občinstvo. Predstavo si je ogledal tudi župan Marjan Šarec ter čestital mladim igralcem.

Gledališka skupina GSŠRM Rudolfi se nam je žedevetnajstič predstavila, tokrat z absurdno komedijo z naslovom Noro nori norci avtorja Janeza Švajncerja in nam podarila uro smeha, solz, zabave, pa tudi razmišljanja.

Gre za igro o posebnežih, ki jih v različnih zavodovih poišče Nenad, sprevržen mogotec današnjega časa. S pretvezo, da jim bo pomagal, jih »zaposli« kot igralce, ki bodo zaradi svoje drugačnosti ustvarili zanimivo predstavo in napolnili njegovo gledališče, ki ga je kupil s tem namenom. Vendar se njegovi načrti ne izpolnijo tako, kot je pričakoval ... V igralcih se porodijo ljubezen, zaupanje, prijateljstvo, torej vrednote, ki jih Nenadov svet ne pozna. Nenadu pri njegovem podvigu pomaga hlapčevsko zvesti, a prekanjen policist Saša, ki kot Mefisto manipulira z vsemi, na koncu pa zmanipulira tudi Nenada. Tako odlično opravi s »še« eno predstavo, pripravlja se na novo, kajti življenjski pohlep, sprevrženost, manipulacija, ki se jih najbrž sploh ne zavedamo, so v našem življenju vedno prisotne.

Nad igro o človeški zvitosti in preračunljivosti, o svetu, kjer je marginalnost slabost in je drugačnost breme, saj so vsi posamezniki, ki niso ukalupljeni, poraženi je bil navdušen tudi župan Marjan Šarec, ki je mladim igralcem iskreno čestital za odlično predstavo ter jim zaželel veliko uspeha pri nadaljnjem ustvarjanju.


<< Nazaj | Novice