Mali grad

Občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«

28.05.2014

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Kamnik je včeraj na ploščadi Osnovne šole Frana Albrehta za učence osnovnih šol pripravil občinsko tekmovanje z naslovom »Kaj veš o prometu?«.

Tekmovanja se je udeležilo 34 učencev od 6. do 9. razreda iz vseh osnovnih šol v občini. Pomerili so se v vožnji s kolesom po mestu, vožnji na poligonu ter v teoretičnem delu. Učence sta na pot pospremila župan Marjan Šarec, predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Kamnik Franc Pivk, ki sta osnovnošolcem zaželela varno vožnjo tako na tekmovanju kot ob vsakdanji vožnji s kolesom. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik se ob tej priložnosti zahvaljuje ravnatelju Rafku Lahu za prispevek k uspešni izvedbi občinskega tekmovanja.

Po tekmovanju je bila razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad za tekmovalce. Nagradi za prvo in drugo mesto v skupini posameznikov in skupini ekip sta bili gorski kolesi (skupaj so bila podeljena šest gorskih koles, ki jih je podarilo podjetje Avto elektrika, avto vleka Cvirn Grega s.p.). Vsak učenec je prejel tudi praktično darilo od Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu občine Kamnik.

Na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 31. maja 2014, na površinah OŠ Brezovica pri Ljubljani, se je uvrstil učenec Osnovne šole Frana Albrehta Bernard Sovdat. 


<< Nazaj | Novice