Mali grad

Občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu«

22.05.2013

 

Včeraj je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik na ploščadi OŠ Frana Albrehta za učence osnovnih šol pripravil občinsko tekmovanje z naslovom »Kaj veš o prometu«. Le-to v zadnjih letih postaja tradicionalna oblika preventivnih akcij za kolesarje.

Tekmovanja se je udeležilo 38 učencev, od 6. do 9. razreda iz vseh osnovnih šol v občini. Pomerili so se v vožnji s kolesom po mestu, vožnji na poligonu ter v teoretičnem delu. Učence sta na pot pospremila predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik Franc Pivk in ravnatelj OŠ Frana Albrehta Rafko Lah, ki sta osnovnošolcem zaželela varno vožnjo tako na tekmovanju kot ob vsakdanji vožnji s kolesom. Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik se ob tej priložnosti zahvaljuje ravnatelju Rafku Lahu za prispevek k uspešni izvedbi občinskega tekmovanja.

Po tekmovanju je bila razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad za tekmovalce. Nagradi za prvo in drugo mesto v skupini posameznikov in skupini ekip sta bili gorski kolesi (skupaj so bila podeljena štiri gorska kolesa). Vsak učenec je prejel tudi praktično darilo.

Končni rezultati občinskega tekmovanja

Ekipno tekmovanje od 6. do 7. razreda devetletke

 1. mesto OŠ Frana Albrehta
 2. mesto OŠ Šmartno v Tuhinju
 3. mesto OŠ Toma Brejca

Ekipno tekmovanje od 8. do 9. razred

 1. mesto OŠ Frana Albrehta
 2. mesto OŠ Šmartno v Tuhinju
 3. mesto OŠ Stranje

Tekmovanje posamezniki od 6. do 7. razreda devetletke

 1. mesto Sadjak Matic - OŠ Frana Albrehta
 2. mesto Strajnar Matic - OŠ Toma Brejca
 3. mesto Sovdat Bernard - OŠ Frana Albrehta

Tekmovanje posamezniki od 8. do 9. razreda

 1. mesto Sovdat Tadej – OŠ Frana Albrehta
 2. mesto Sakač Nika – OŠ Šmartno v Tuhinju
 3. mesto Sovdat Blaž – OŠ Frana Albrehta

Na državno tekmovanje, ki bo 1. junija 2013, na površinah OŠ Poljane, se je uvrstil učenec OŠ Frana Albrehta Sovdat Tadej. 


<< Nazaj | Novice