Mali grad

Občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«

16.05.2019

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik je v torek, 14. maja 2019, za učence kamniških osnovnih šol pripravil občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«, ki se ga je udeležilo 35 učencev od 6. do 9. razreda. 

Samo tekmovanje je bilo zasnovano iz teoretičnega dela o poznavanju cestno-prometnih predpisov, ki poteka preko spletnega portala, in spretnostne vožnje po poligonu ter praktične vožnje po prometnih površinah.

Učence je na pot pospremila ravnateljica Osnovne šole Toma Brejca Mojca Rode Škrjanc, ki je osnovnošolcem zaželela varno vožnjo tako na tekmovanju kot ob vsakdanji vožnji s kolesom. Po tekmovanju pa je sledila razglasitev rezultatov ter podelitev praktičnih nagrad za vse udeležence. Priznanja je podelil župan Matej Slapar skupaj s predsednikom Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Francem Pivkom.

Na državno tekmovanje, ki bo v soboto 25. maja 2019, na površinah Osnovne šole Mislinja, se je uvrstil učenec Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik Žiga Plahuta.

Rezultati

Ekipno tekmovanje 6. in 7. razred devetletke:

 1. mesto Osnovna šola Stranje
 2. mesto Osnovna šola Šmartno v Tuhinju
 3. mesto Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik

Ekipno tekmovanje 8. in 9. razred devetletke:

 1. mesto Osnovna šola Stranje
 2. mesto Osnovna šola Šmartno v Tuhinju
 3. mesto Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik

Tekmovanje posamezniki 6. in 7. razred devetletke:

 1. mesto Luka Janežič, Osnovna šola Stranje
 2. mesto Aleksander Homovec, Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik
 3. mesto Jasna Plahuta, Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik

Tekmovanje posamezniki 8. in 9. razred devetletke:

 1. mesto Žiga Plahuta, Osnovna šola Frana Albrehta Kamnik
 2. mesto Gašper Babnik, Osnovna šola Stranje
 3. mesto Iza Škrtič, Osnovna šola Stranje  

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik Občine Kamnik se ob tej priložnosti zahvaljuje svojim članom, Policijski postaji Kamnik, Avto-moto društvu Kamnik in Združenju šoferjev in avtomehanikov Kamnik, ki so pomagali pri izvedbi tekmovanja. Ob tem pa vsem udeležencem čestitamo za dosežene rezultate in jim želimo varno vožnjo v prometu.


<< Nazaj | Novice