Mali grad

Občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«

10.05.2017

 

Občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?«Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik je včeraj, v torek, 9. maja 2017, za učence in učenke kamniških osnovnih šol pripravil občinsko tekmovanje »Kaj veš o prometu?« Tekmovanja se je udeležilo 33 učencev od 6. do 9. razreda.

Samo tekmovanje je bilo zasnovano iz teoretičnega dela o poznavanju cestnoprometnih predpisov, ki poteka preko spletnega portala, spretnostne vožnje po poligonu in praktične vožnje po prometnih površinah. Učence je na pot pospremil podžupan Občine Kamnik Matej Slapar, ki je osnovnošolcev zaželel varno vožnjo tako na tekmovanju kot ob vsakdanji vožnji s kolesom.

Po tekmovanju je sledila razglasitev rezultatov ter podelitev nagrad za tekmovalce. Glavni nagradi za prvouvrščena v skupini posameznikov in ekipno sta bili gorski kolesi. Vsak učenec je prejel tudi praktično darilo od Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik. Na državno tekmovanje, ki bo v soboto, 27. maja 2017, na površinah OŠ Ljudski vrt, Župančičeva ulica 10, Ptuj, se je uvrstil učenec Osnovne šole Stranje, Žan Uršič.

Končni rezultati občinskega tekmovanja

Ekipno tekmovanje 6.,7. razred devetletke

 1. mesto OŠ Frana Albrehta Kamnik
 2. mesto OŠ Šmartno v Tuhinju
 3. mesto OŠ Marije Vere Kamnik

Ekipno tekmovanje 8.,9. razred devetletke

 1. mesto OŠ Šmartno v Tuhinju
 2. mesto OŠ Stranje
 3. mesto OŠ Frana Albrehta Kamnik

Tekmovanje posamezniki 6.,7. razred devetletke

 1. mesto Žan Uršič, OŠ Stranje
 2. mesto Žan Trebušak, OŠ Frana Albrehta Kamnik
 3. mesto Jure Burkeljca, OŠ Šmartno v Tuhinju

Tekmovanje posamezniki 8.,9. razred devetletke

 1. mesto Jernej Hribar, OŠ Frana Albrehta Kamnik
 2. mesto Matej Traven, OŠ Šmartno v Tuhinju
 3. mesto Neža Levec, OŠ Šmartno v Tuhinju  

SPV Občine Kamnik se ob tej priložnosti zahvaljuje članom SPV, PP Kamnik in prostovoljcem, ki so pomagali pri izvedbi tekmovanja.


<< Nazaj | Novice