Mali grad

Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu

25.03.2012

 

Da je namizni tenis v Kamniku oživel, je bilo dokončno potrjeno v nedeljo, 25. marca. Občinsko prvenstvo v namiznem tenisu, v počastitev rojstnega dne generala Rudolfa Maistra, je v OŠ Marije Vere privabilo 6 igralk in 32 igralcev iz naše občine.

Največ znanja je uprizorila, lepa in vedno nasmejana, Urška Horvat iz Perovega, ki je premagala vseh 5 tekmic. Drugo mesto je po pričakovanju osvojila Darja Grom. Kolajne so si priborile tudi Zala Pirc ter sestri Ana in Taja Štefanič. Poleg kvalitetne igre so bile vidne tudi solze ob porazu, kar je znak izredne borbenosti in želje po zmagi. Samo vrhunski igralci premorejo toliko emocij, ki jih popeljejo en korak pred konkurenco. Vse čestitke pripadnicam nežnejšega spola za prikazano. Po predvajani himni Repubike Slovenije so bile podeljene kolajne in diplome tekmovalkam.

V moški konkurenci je bila kvaliteta na izjemnem nivoju. Igrali so v osmih skupinah po 4 igralci, vsak z vsakim naprej, na izpadanje. Vse kar premore sodobni vrhunski namizni tenis je bilo vidno na tekmovanju: močno rotirani napadalni spin udarci, obrambne rezane žogice, izmenjave hitrih močnih udarcev, metanje po parketu za nepredvidljivo, od mrežice odbito žogo, vpitje ob osvojenih točkah za pridobitev samozavesti in celo v jezi zlomljen lopar ob nepričakovano izgubljeni točki. Vsem prisotnim fantom za vse prikazano »kapo dol«, kot je govoril nogometni selektor Srečko Katanec. Na koncu je zmagovalec vedno eden, tokrat je bil to Žiga Erjavec iz Podgorja. V finalni tekmi je lažje od pričakovanj opravil z izkušenim Željkom Đurićem, ki ni našel recepta za umiritev močnih spinov mladega Podgorca. Uspeh ŠD Podgorje sta dopolnila Tomaž Prezelj in Nejc Erjavec z osvojenima kolajnama za 3. in 4. mesto. Prejete diplome se je razveselil tudi zmagovalec tolažilne skupine Martin Bombač.

Vse prisotne so razveselili mladi tekmovalci, učenci OŠ Toma Brejca. Prišli so v spremstvu staršev in prikazali česa so se naučili v prvem letu treniranja namiznega tenisa. Vsi so opravili test deset žogic brez napake proti učitelju in demonstrirali igro »laufer«, ki je nas starejše v mislih popeljala v stare čase, ko smo bili otroci in smo veselo tekali okrog mize ter vsak po enkrat vračali žogice na nasprotno stran.

Bodoči asi so prejeli diplome za napredek, pridnost in prizadevnost na treningih v šolskem letu 2011/2012.

Veliki prehodni pokal Namiznoteniškega kluba Kamnik bo do naslednjega tekmovanja, Mednarodnega odprtega prvenstva Kamnika, ki bo na sporedu sredi decembra, krasil vitrine ŠD Podgorje.

Čestitamo za uspeh »prvem loparju« naše občine Žigi Erjavcu!

Besedilo in fotografije: Željko Đurić


<< Nazaj | Novice