Mali grad

Občinsko gasilsko tekmovanje

12.06.2011

 

Včeraj so svoje spretnosti pokazali mladi in starejši gasilci. Skupaj se je iz kamniške občine v različnih tekmovalnih disciplinah pomerilo 38 ekip mladincev ter mladink, pionirjev ter pionirk in 4 ekipe veteranov iz skupno 13 krajevnih PGD. Iz komendske občine pa 9 ekip iz treh PGD ter 3 ekipe veteranov in ena ekipa veterank. Med ekipami mladih gasilcev so se najbolje odrezale ekipe iz vzhodnega dela naše občine: PGD Nevlje, PGD Srednja vas, PGD Šmartno v Tuhinju in PGD Zg. Tuhinj. (povzeto po kamnican.si)

 
 

Danes pa je potekalo tekmovanje za članice in člane. Skupno je nastopilo 60 ekip članic in članov A (do 30 let) ter članic in članov B (od 30 do 65 let). Novost letošnjega tekmovanja je bila nova tekmovalna naloga. Po sistemu CTIF so gasilke in gasilci do sedaj tekmovali v dveh nalogah, in sicer delo z motorno brizgalno in štafeta na 400 metrov z ovirami, letošnje leto pa je Gasilska zveza Slovenije uvedla še tretjo nalogo – RAZVRŠČANJE. Le-ta je kar nekaterim skupinam, desetinam povzročala težave.

 
 

Točno opoldne je župan Marjan Šarec čestital vsem udeležencem tekmovanja in jim skupaj s predsednikom Gasilske zveze Komenda, Jožetom Sušnikom, poveljnikom Gasilske zveze Kamnik, Janezom Repanškom in poveljnikom Gasilske zveze Komenda, Dragom Potokarjem izročil pokale. Po času in točkah je zmagala ekipa člani A1 iz PGD Srednja vas. Vsi prejemniki pokalov se bodo jeseni na stadionu v Mekinjah pomerili na regijskem tekmovanju.

 
 

Prva tri mesta po kategorijah:

Članice A

 1. Komenda
 2. Šmartno v Tuhinju
 3. Srednja vas
 
 

Člani A

 1. Srednja vas A1
 2. Srednja vas A2
 3. Motnik 1
 
 

Članice B

 1. Srednja vas
 2. Tunjice
 3. Špitalič
 
   

Člani B

 1. Srednja vas
 2. Nevlje 1
 3. Križ
 
 

 

 

 

 

 

 


<< Nazaj | Novice