Mali grad

Občinski praznik v Vrtcu Antona Medveda Kamnik

31.03.2014

 

V Vrtcu Antona Medveda Kamnik, enoti Rožle, smo praznik Občine Kamnik otrokom predstavili z generalom Rudolfom Maistrom, ki njegov rojstni dan povezujemo z Občinskim praznikom. Spoznali smo zastavo naše občine in se še posebej dotaknili njenega grba, kjer pod velikimi mestnimi vrati leži pol ženska, pol kača.   

Otroci skupine Miške so pod vodstvom mentorici Helene Virant in Romane Pestotnik uprizorili Veroniko z Malega gradu. Legendo o kamniški Veroniki so otroci spoznali na Malem gradu. Med skalami in kamni so iskali Veroniko, da jo bi naši in rešili, kljub njeni prevzetnosti in skopuškosti. S strahom so premikali kamne, a je niso našli. V vrtcu smo si razdelili igro vlog in obudili kamniško Veroniko. Vsak otrok, ki je želel igrati, katerokoli vlogo, jo je tudi odigral. Naučili smo se pesmico z naslovom Veronika, katere avtorica je Manca Berlec. Pesmica je zelo spevna in so jo otroci prepevali od prihoda v vrtec, med sprehodi in v uprizoritvi dramske igre. Kamniško Veroniko so otroci dobro spoznali in so jo najprej zaigrali svojim staršem, bratcem, sestricam, dedkom, babicam, prababicam … in nato še svojim prijateljem ter strokovnim delavkam enote Rožle.

Naša Občina ima priznani ansambel bratov Poljanšek in njihovo pesem Veselo v Kamnik. Z ljubeznijo do Kamnika in vseh lepot, ki jih nam ponuja smo ob zaključku naše kulturne prireditve zapeli omenjeno pesem ob spremljavi člana bratov Poljanšek, Danila Poljanška na harmoniki in Zorana Poljanška na kitari. Z velikim veseljem, pozitivno energijo smo zaključili našo kulturno prireditev in smo veseli, da smo doma v Občini Kamnik, kjer se je rodil general Rudolf Maister, ki je nam v ponos. Imamo pa tudi legendo o kamniški Veroniki in o njej vemo le, da od kar ljudje pomnijo se kamniški mestni grb riše tako, da pod velikimi mestnimi vrati leži pol žena, pol kača.

Besedilo in fotografije: Helena Virant


<< Nazaj | Novice