Mali grad

Občino Kamnik sta obiskali predstavnici iz Finske ustanove za dijake s posebnimi potrebami

16.11.2016

 

Občino Kamnik sta obiskali predstavnici iz Finske ustanove za dijake s posebnimi potrebami Dopoldan sta Občino Kamnik obiskali predstavnici iz Finske ustanove za dijake s posebnimi potrebami, ki ju je, skupaj s predstavniki CIRIUS-a Kamnik in direktorjem Goranom Pavličem na čelu, v občinski stavbi sprejel župan Marjan Šarec s podžupanom Igorjem Žavbijem, direktorico občinske uprave Majo Sušnik, vodjo Oddelka za družbene dejavnosti Tino Trček in vodjo kabineta župana Janjo Zorman Macura.

Ustanova Luovi (Luovi Vocational College) je največja ustanova za dijake s posebnimi potrebami na Finskem. Šola, s katero CIRIUS Kamnik sodeluje že od leta 2005, deluje v mestu Oulu, ki ga imenujejo tudi prestolnica severne Skandinavije. Do sedaj so s CIRIUS-om Kamnik že dvakrat izvedli izmenjavo dijakov v okviru programa Comenius in dvakrat izpeljali študijski obisk, zadnjega v okviru programa Erasmus+ konec letošnjega septembra. Luovi deluje na 20 lokacijah po vsej državi, ima približno 750 zaposlenih, obiskuje jo 1500 dijakov s posebnimi potrebami in gre za poklicno šolo, ki pokriva 6 področij izobraževanja (kultura, naravoslovje, turizem, okolje, družboslovje in ekonomija, tehnologija in transport). Dijaki pa lahko pridobijo 17 poklicnih kvalifikacij, kot so administrator, računalnikar, medijski pomočnik, kuhar, varilec, elektrikar, šofer, mizar, skladiščnik in podobno. Na delovnem sestanku, ki je potekal v prostorih CIRIUS-a Kamnik včeraj in danes, torej 14. in 15. novembra 2016, so se deležniki pogovarjali o nadaljnjem sodelovanju in prišli do zaključkov, da naj bi se v okviru programa Erasmus+ sprejelo nekaj njihovih dijakov, ki bi v različnih podjetjih opravljali delovno prakso v obsegu nekaj tednov.

Župan Marjan Šarec je finskima predstavnicama izrekel prijetno dobrodošlico v Kamniku, beseda pa je tekla o dobrem sodelovanju Občine Kamnik in CIRIUS-a Kamnik ter o pogledih in načrtih Občine postati invalidom prijazna občina.


<< Nazaj | Novice