Mali grad

Občino Kamnik so obiskale gasilke Gasilske zveze Slovenije

15.07.2017

 

Občino Kamnik so obiskale gasilke Gasilske zveze Slovenije Članice Gasilske zveze Slovenije so se danes odpravile na 9. pohod gasilk Gasilske zveze Slovenije, prijetno športno soboto pa zaključile na Starem gradu nad Kamnikom, kjer jih je nagovoril župan Marjan Šarec.

Pohod članic Gasilske zveze Kamnik vedno organizirajo članice Gasilske zveze Kamnik pod vodstvom Vladke Bučevec, saj želijo gasilkam in njihovim spremljevalcem približati bisere naše občine. Pretekla leta so obiskale Kamniško in Kokrsko sedlo, Menino planino, Kisovec, Sveti Miklavž, podale so se po Koželjevi poti, bile na Veliki planini in na Kašni planini.

Na pohod se vedno skrbno pripravijo, gasilke Gasilske zveze Kamnik pa spečejo domače pecivo, poskrbijo za logistiko, za prvo pomoč, za prevoz članic, ki precenijo svoje moči, za okrepčilo med potjo in še bi lahko naštevali. Tokrat so se odločile, da 90 članic in njihovih spremljevalcev popeljejo na Tolsto goro in športno obarvan dan zaključijo na Starem gradu nad Kamnikom, saj se jim je zdelo pomembno, da na novo odkriti biser pokažejo čim širšemu krogu ljudi ter prijetno druženje zaključijo s čudovitim razgledom na Kamnik in njegovo okolico.

Župan Marjan Šarec se jim je, kot rečeno, pridružil na Starem gradu in jim ob tej priložnosti izrekel dobrodošlico v občini Kamnik. Na prelepi razgledni točki, na grajski terasi Starega gradu nad Kamnikom pa jim je z upanjem, da bi se v našo občino vrnile tudi ob kakšni drugi priložnosti, zaželel »Na pomoč!«


<< Nazaj | Novice