Mali grad

Občino Kamnik je obiskal veleposlanik Združenih držav Amerike Brent Robert Hartley

11.05.2017

 

Občino Kamnik je obiskal veleposlanik Združenih držav Amerike Brent Robert HartleyŽupan Marjan Šarec je dopoldan sprejel njegovo ekscelenco, veleposlanika Združenih držav Amerike Brenta Roberta Hartleya ter predstavnike ameriškega veleposlaništva obrambnega atašeja, podpolkovnika Krista Thodoropoulosa, stotnika Tylerja McAnallya in Polono Kresnik. Sprejemu pa sta prisostvovala tudi podžupan Igor Žavbi in predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Matevž Košir.

Veleposlanik in župan sta ob tej priložnosti spregovorila o gospodarskih in turističnih danosti občine Kamnik. Župan mu je predstavil občino in njene pomembnejše znamenitosti, posebno pozornost in glavnemu namenu današnjega obiska pa sta namenila dodatni krepitvi dolgoletnega regionalnega oziroma medsebojnega sodelovanja pri organizaciji slovesnostih v spomin na Charlesa Fisherja.

Veleposlanik je nato obiskal učenke in učence Osnovne šole Marije Vere, sprehodil se je po starem mestnem jedru Kamnika in za zaključek skupaj z županom, obrambnim atašejem in predsednikom Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik v Češnjicah položil venec k spomeniku padlim in se poklonil spominu na dr. Petra Držaja, vodjo ameriške vojne misije, kapetana Charlesa Fisherja, dva ameriška oficirja, Juliusa Rosenberga in Ernsta Knotha, ter dva britanska oficirja, majorja Mathewsa in poročnika Edwarda Parksa.


<< Nazaj | Novice