Mali grad

Občina Kamnik vključena v projekt DELTA, ki je namenjen iskanju rešitev v javnem potniškem prometu

22.06.2010

 

Naša občina se že dolgo ubada s problemom sezonskih prometnih viškov, zlasti v dolini Kamniške Bistrice in na dostopnem območju Velike planine. Odločili smo se, kot ena izmed šestih slovenskih regij, za sodelovanje v projektu DELTA, ki je sofinanciran s strani 7. okvirnega programa in obravnava probleme in potrebe povezane s sistemi potniškega prometa, ki so soočeni z intenzivnim sezonskim povpraševanjem.

Projekt bo opredelil in spodbujal inteligentne mobilne strategije, praktične usmeritve in politike, ki omogočajo optimalno upravljanje s sezonskim prometom v regijah z dokazanimi ustreznimi problemi.

Glavni prispevek DELTE za učinkovito ravnanje s sezonskim prometom in posledično zmanjšanjem negativnih učinkov bo Instrument za podporo odločanju (DSI). DSI je orodje, sestavljeno iz niza načrtov za spodbujanje inteligentne in trajnostne mobilnosti v območjih z različnim povpraševanjem po potniškem prometu.

S pomočjo orodja DSI bomo testirali naše kazalnike in pridobili možne rešitve za uravnavanje sezonskih prometnih viškov.

Več o projektu si lahko preberete na: www.delta-project.eu


<< Nazaj | Novice