Mali grad

Občina Kamnik je ponovno postala »Prostovoljstvu prijazno mesto«

18.05.2017

 

Občina Kamnik je ponovno postala »Prostovoljstvu prijazno mesto«Občina Kamnik je skupaj s 17 slovenskimi občinami s strani Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij ponovno, kot že v lanskem letu, prejela naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto«. Na gradu Negova v Gornji Radgoni je v imenu Občine Kamnik priznanje prevzel župan Marjan Šarec.

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, že petindvajseto leto spodbuja razvoj prostovoljstva v Sloveniji. Prostovoljstvo se večinoma odvija v lokalnem okolju, zato je izjemnega pomena odnos občin do prostovoljskih organizacij in prostovoljcev.

S podelitvijo naziva »Prostovoljstvu prijazno mesto« so izpostavljene občine, ki po mnenju Slovenske filantropije in članic Slovenske mreže prostovoljskih organizacij prepoznavajo pomen prostovoljskega dela občanov za življenje v njihovi skupnosti, cenijo njihovo delo, podpirajo prostovoljske organizacije in namenjajo del občinskih sredstev za razvoj prostovoljstva v svoji občini.

Zbrane je ob tej priložnosti pozdravila izvršna direktorica Slovenske filantropije Tereza Novak, pozdravnim besedam pa se je pridružil tudi župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko, ki je med drugim dejal: »Na ta sončen dan in tople misli, ki vam jih polagam, vam, ki vam je mar, kako živimo na tem preljubem planetu, vsem, ki ste kakorkoli prispevali, da je ta nas svet lepši, velja izraziti en velik hvala lepa. Ne spreglejmo ljudi, ki so pomoči potrebni in jim skupaj pomagajmo.«

Podeljen je bil naziv »Naj prostovoljec, zaposlen v javni upravi« in priznanja »Junaki našega časa«, ki so jih prejeli učenci 11 šol in 1 dijaški dom. Naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto« pa je poleg 17 občin, ki zgledno podpirajo prostovoljce in prostovoljske organizacije, ponovno, kot v lanskem letu, prejela tudi Občina Kamnik.

V obrazložitvi so o Občini Kamnik dejali: »Občina Kamnik prejme naziv »Prostovoljstvu prijazno mesto« za nov dnevni center za mlajše invalidne osebe, za vzpostavitev Večgeneracijskega centra Kamnik, ki povezuje več generacij v skupnosti, za delovanje Dnevnega centra za osebe s težavami v duševnem zdravju Štacjon, za programe za aktivacijo starejših in prostovoljsko pomoč zanje, za uspešne programe na medgeneracijskem področju in za podporo filma z medgeneracijsko tematiko, ki je nastal v okviru Zavoda Oreli.«

Za kulturno popestritev pa so poskrbeli mladi pevci Osnovne šole Negova in trio v sestavi Klavdije Štuhec, Simone Pirc Katalinič in Martine Kuzma.


<< Nazaj | Novice