Mali grad

Občina Kamnik in Občina Budva podpisali Listino o sodelovanju

28.03.2018

 

Občina Kamnik in Občina Budva podpisali Listino o sodelovanjuŽupan Občine Kamnik Marjan Šarec je dopoldan v Poročni dvorani občinske stavbe skupaj z županom Občine Budva Draganom Krapovićem podpisal Listino o sodelovanju med Občino Kamnik in Občino Budva.

Občina Kamnik in Občina Budva sta v skladu z načelom vzajemnega spoštovanja, s pripravljenostjo do krepitve sodelovanja in prijateljstva med mestoma ter na podlagi enakosti pravic in vzajemnih koristi sklenili omenjeno Listino. V skladu z načelom vzajemnosti in enakosti bosta obe Občini delili in si izmenjevali informacije, pridobljeno znanje ter najboljše izkušnje in prakse za razvoj obeh mest. Podpirali bosta izmenjave in sodelovanje v obojestranskem interesu na področjih gospodarstva, turizma in kulture.

Z namenom promocije lokalnega gospodarstva obeh mest, z organizacijo sejmov, na katerih bodo predstavljene proizvodne zmožnosti vsakega izmed mest, in z razvojem gospodarskih aktivnosti med podjetniki, pa bosta Občina Kamnik in Občina Budva podpirali podjetja iz svojega okolja pri vstopu na tuje trge in spodbujali izmenjavo novih tehnologij med njimi.

Da bi si izmenjali mnenja o relevantnih temah ter podpirali prijateljstvo, se bosta medsebojno obiskovali, razvijali sodelovanje in podpirali vzajemne obiske delegacij in predstavnikov gospodarskih panog. S sklenitvijo Listine si bosta med drugim prizadevali tudi za razvoj skupnih projektov z namenom krepitve prijateljstva in sodelovanja med mestoma v bodoče. 


<< Nazaj | Novice