Mali grad

Občina Kamnik gosti 16. sejo Predsedstva Skupnosti občin Slovenije

19.04.2017

 

Občina Kamnik gosti 16. sejo Predsedstva Skupnosti občin SlovenijeV sejni dvorani Občine Kamnik poteka 16. seja Predsedstva Skupnosti občin Slovenije, kjer je predstavnike Ministrstva za finance, županje in župane ter strokovnjake na področju javnega naročanja, koncesij in javno-zasebnega partnerstva pred začetkom nagovoril tokratni gostitelj, župan Občine Kamnik Marjan Šarec.

Skupnost občin Slovenije je največje reprezentativno združenje lokalnih skupnosti v Sloveniji, ki šteje 179 občin članic, med njimi tudi Občino Kamnik. Število prebivalk in prebivalcev, ki jih Skupnost skozi občine članice pokriva, je več kot 90 odstotkov vseh prebivalcev Slovenije. Občine članice prihajajo iz vseh področij Slovenije, županje in župani pa so vseh političnih prepričanj. Združuje jih prepričanje, da je za razreševanje mnogih problemov, s katerimi se občine srečujejo, potrebno sodelovati, izmenjavati izkušnje (tudi s tujino), širiti vedenje in znanje ter združevati moči.

Sogovorniki današnje seje Predsedstva so bodo s ključnimi temami dotaknili nove Uredbe o plačah direktorjev v javnem sektorju, predloga Zakona o podeljevanju koncesij in predloga Zakona o javnem-zasebnem partnerstvu, nekaj besed pa namenili tudi razmejitvi tržnega in javnega dela dejavnosti pri javnih službah.

Župan Marjan Šarec je ob tej priložnosti lepo pozdravil zbrane članice in člane seje Predsedstva in jim zaželel uspešno delo v dobrobit vseh slovenskih občin.


<< Nazaj | Novice