Mali grad

Občina Kamnik dobitnica častnega naziva do turistov najbolj prijaznega kraja leta 2014

04.09.2014

 

Danes so na Gospodarskem razstavišču, v dvorani Galerija, razglasili do turistov najbolj prijazne kraje, ki so v akciji Dnevnikova izvidnica po izboru bralcev časnika Dnevnik, poslušalcev Radia Veseljak in strokovne komisije prejeli najboljše ocene. Slavnostno razglasitev zmagovalcev so s svojimi nastopi popestrili Nuša Derenda in skupina 3čelos za veliko smeh pa je poskrbela igralka, stand up komičarka in improvizatorka Ana Marija Mitić.

Ilirska Bistrica, Kamnik, Kobarid, Kočevje, Komen, Krško, Logatec, Medvode, Ormož, Piran, Puconci, Ravne na Koroškem, Slovenske Konjice, Tržič, Žalec, Žužemberk ...

... šestnajst slovenskih krajev ...

Z željo, da bi preverili dejanske razmere v turizmu pri nas, smo naključno izbrane slovenske kraje ocenili skozi oči tujih državljanov, Dnevnikovih izvidnikov. Turistično ponudbo so raziskali nenapovedani, povsem avtonomno in brez kakršnih koli namigov. Prepustili smo jih lastni iznajdljivosti in v izvidnico so se podali povsem neobremenjeni. Preverili so storitve turistično-informacijskih centrov, preizkusili gostinsko in hotelsko ponudbo, si ogledali znamenitosti in nasploh kot pravi turisti spoznavali zgoraj omenjene kraje. Njihova doživetja in vtise so novinarji podrobno popisali v obširnih reportažah, ki smo jih minulih petnajst tednov objavljali v časniku Dnevnik na straneh rubrike Prosti čas ter na Dnevnikovi spletni strani in jih predstavljali na radijskih valovih Radia Veseljak.

Pohvale in kritike naših izvidnikov so bile seveda dobronamerne. Namen izvidnic je namreč opozoriti tako na lepe kot tudi manj lepe plati slovenske turistične ponudbe – v upanju, da bo ta postala do gostov še bolj prijazna in še bolj gostoljubna.

Županu najbolj prijaznega turističnega kraja po izboru strokovne komisije, to je občini Kamnik, je priznanje izročil mag. Marjan Hribar, generalni direktor Direktorata za turizem in internacionalizacijo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS.

Prejemniki častnega naziva do turistov najbolj prijaznega kraja

1. mesto

Občina Kobarid

2. mesto

Občina Ormož

3. mesto

Občina Puconci

1. mesto

Občina Kamnik

2. mesto

Občina Tržič in Piran

3. mesto

 

1. mesto

Občina Kamnik

2. mesto

Občina Piran

3. mesto

Občina Žalec

 

V imenu občine Kamnik je nagradi, častni naziv do turistov najbolj prijaznega kraja leta 2014 po izboru strokovne komisije in častni naziv do turistov najbolj prijaznega kraja leta 2014 po izboru poslušalcev Radia Veseljak, sprejel župan Marjan Šarec, v dvorani pa so se skupaj z njim veselili sodelavci Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik.

»Občina Kamnik je lepa. Združuje tako naravne danosti kot tudi človeški potencial. Tega se moramo zavedati vsi in upam, da sta prejeta častna naziva dokaz, da se skupaj z občankami in občani trudimo in za občino tudi zgledno skrbimo. Poglavitna zasluga vzpona turizma v občini gre vsekakor nekdanji direktorici Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urški Kolar, ki je v dveh letih svojega direktovanja Kamnik popeljala v mednarodne vode, ustvarila nekaj odmevnih projektov, ki se bodo tudi pod zdajšnjim vodstvom uspešno razvijali naprej. Izredno sem vesel, da so tako poslušalci Radia Veseljak, predvsem pa strokovna žirija, v naši občini začutili našo skrb za turiste in da smo dokazali, da znamo in zmoremo v občini Kamnik narediti marsikaj, če le hočemo. Imamo marljive turistične delavce, ki se vsak dan trudijo v iskanju novih potencialov turizma, kjer združujejo celovito ponudbo, od prenočišč, kulinarike, naravnih znamenitosti, kulturne dediščine, … in takih uspešnih projektov si želimo še naprej. Skupaj z Zavodom za turizem in šport v občini Kamnik se bomo še naprej trudili tako turistom kot tudi domačim gostom pokazati lepote naše občine.«

 

 

 


<< Nazaj | Novice