Mali grad

Ob 1. novembru smo se s polaganjem vencev poklonili žrtvam vojn

01.11.2017

 

Ob 1. novembru smo se s polaganjem vencev poklonili žrtvam vojnTako kot vsako leto se je tudi letos ob 1. novembru, dnevu spomina na mrtve, župan Marjan Šarec s polaganjem vencev k osrednjim spomenikom v Kamniku poklonil žrtvam, padlim v vojnah.

Poklonu pa so se pridružili še podžupan Igor Žavbi, občinski svetnik Marko Šarec, predsednik Združenja borcev za vrednote NOB Kamnik Matevž Košir, v imenu Zveze veteranov vojne za Slovenijo Kamnik – Komenda Janez Benkovič, predsednik Združenja slovenskih častnikov Kamnik – Komenda Marjan Schnabl, v imenu Policijskega veteranskega društva Sever Kamnik Vojko Drozg in v imenu Društva general Maister Kamnik Božidar Pilej ter predsednik društva Demos na Kamniškem mag. Igor Podbrežnik.

Zbrani so vence položili k spomeniku Rudolfa Maistra na Trgu Talcev, na kamniških Žalah pa k spomeniku padlim med 1. svetovno vojno, spomeniku Edvarda Peperka, »piramidi sprave« in spomeniku padlim v NOB. Podžupan Igor Žavbi pa je v ponedeljek, 30. oktobra 2017, položil venec tudi h kapelici v Parku spomina in opomina na Kopiščih v Kamniški Bistrici.


<< Nazaj | Novice