Mali grad

OŠ Marije Vere z nasmehom v leto 2013

05.12.2012

 

Na OŠ Marije Vere je včeraj potekal že tradicionalni božično-novoletni koncert in bazar unikatnih izdelkov, letos z naslovom Z NASMEHOM V LETO 2013.

Koncert se je šaljivo začel z "zmedenim" voditeljem Maticem Šardijem, ki ga je resno in veliko bolj organizirano dopolnjevala Daša Ravnikar. Seveda sta sledila le scenariju, ki ga je napisala učiteljica Vanja Hočevar. Sledil je nastop plesalcev in plesalk plesne šole Miki.

Ravnateljica Violeta Vodlan je vsem namenila tople in prijazne besede in zaželela nasmejane praznike. Polno telovadnico je pogrela Pia Jerman na harmoniki, velik aplavz pa sta poželi tudi Ana Strmčnik na violini in Sara Rozina Gergorec, ki smo jo preimenovali kar v šolsko operno divo.

Učenci si koncerta brez jesenskega hita Gangnam style sploh ne bi znali predstavljati, popestrili pa sta ga "učenki iz gume" Katja Ogrinc in Saša Romaniuk. Sledil je plesni nastop učencev interesne dejavnosti Hip-hop za pokušino. Tudi na poletni hit Nosa nosa še nismo pozabili, odpel pa ga je Toni Lah s plesalkama Anjo in Katjo Šarec.

Ob koncu koncerta sta Daša in Matic ugotovila, da je bilo zabavno, nekaj pa je le manjkalo … dedek Mraz. OPZ in MPZ z zborovodkinjo Alenko Markus je s pesmijo priklical starega sivega moža, ki pa je imel glasbeno željo. Učenci so mu jo z veseljem izpolnili in zapeli pesem Zvezde na nebu žare, dedek Mraz pa je vse otroke obdaril s simboličnim darilom.

Voditelja sta se poslovila s toplimi in prijaznimi voščili za prihajajoče praznike, vse prisotne pa povabila na bazar unikatnih izdelkov, ki so jih izdelali učenci z razredniki in učiteljico likovne vzgoje Ireno Zagožen.

Seveda pa bazarja ne bi bilo brez dišečih piškotov, ki jih je v veliki meri napekla "naša" Veronika Vrhovnik. Otroške obraze na bazarju pa je razveseljevala tudi tombola, ki jo je pripravil šolski sklad pod vodstvom učiteljice Jožice Senice Zabret. 

Besedilo in fotografije: Mojca Fuchs Lukežič


<< Nazaj | Novice