Mali grad

OŠ Marije Vere - podelitev priznanj ob zaključku šolskega leta

18.06.2011

 

Junij je čas, ko lahko v šoli učenci in učitelji potegnejo črto pod rezultati zadnjega šolskega leta. V OŠ Marije Vere so bili v četrtek, 16. junija ob 18. uri na slovesnosti v svoji telovadnici lahko nadvse zadovoljni. Kot je v svojem uvodnem govoru razložila ravnateljica Violeta Vodlan, je njihova šola letos pridobila naziv »kulturna šola«. To je bil rezultat uspešnega sodelovanja v projektu, katerega nosilec je Javni sklad RS za kulturo, soorganizirata pa ga tudi Zveza kulturnih društev Slovenije in društvo Geoss. OŠ z Duplice je za svoje delo na področju kulture ta laskavi naziv in z njim zastavo, ki so jo ponosno obesili na steno, dobila v last za tri leta, nato pa bo morala ta naziv z marljivim delom obnoviti.

 

Prisotne je pozdravila tudi podžupanja občine Kamnik ,mag. Julijana Bizjak Mlakar. Poudarila je, da je občina Kamnik ponosna zaradi uspehov učencev, ki dokazujejo prizadevnost ne le učencev, temveč tudi njihovih učiteljev, ravnateljice in staršev. Posebej je pohvalila prizadevanja in uspehe šole na področju obšolskih dejavnosti in projekta medgeneracijske solidarnosti.

 

Na slovesnost so bila velikemu številu učenk in učencem pa tudi starejšim občanom, ki sodelujejo v projektu medgeneracijske solidarnosti, podeljena priznanja. Posebno slovesno je bilo podeljeno priznanje Aji Zajc za 2. mesto na mednarodnem festivalu otroške poezije v Banjaluki. Priznanje sta ji izročila podžupanja in vodja območne kamniške izpostave JSKD, Tone Ftičar.

 

K prijetnemu vzdušju na slovesnosti so prispevali nastopi Mladinskega pevskega zbora OŠ Marije Vere, Ajde Šprah (flavta), deklamacije Aje Zajc, Vanesse Manuele Reid, Maje Strle, nastop Folklorne skupine Društva upokojencev Kamnik in baletke Katje Krašovec.

 

<< Nazaj | Novice