Mali grad

OŠ Frana Albrehta na turistični tržnici osvojila zlato

12.04.2013

 

V torek, 9. aprila 2013, se je v Mercator centru v Ljubljani pod okriljem Turistične zveze Slovenije odvijal 27. festival Turizmu pomaga lastna glava. S turistično nalogo »Slastna skrivnost kamniške Veronike« si je OŠ Frana Albrehta iz Kamnika po mnenju strokovne komisije prislužila zlato priznanje.

Učenci turističnega krožka in dejavnosti Mladi podjetniki v turizmu (projekt Popestrimo osnovno šolo) so pod mentorstvom učiteljic Mirjam Hribernik in Sanje Klemenc pripravili turistični produkt, s katerim bi povečali prepoznavnost znamenitosti v centru Kamnika in njegovi okolici ter jih povezali z nekaterimi dobro poznanimi in drugimi danes že skoraj pozabljenimi jabolčnimi posladki. Z zanimivo ponudbo in domiselno opremo gostišč bi poskrbeli za postanek gostov v mestnem središču.

Oblikovali so slikanico, ki kulinarične dobrote poveže s kulturnim in zgodovinskim bogastvom ter jezikovnimi značilnostmi območja.

Glavna junakinja je vsem dobro poznana kamniška Veronika, ki se s kačjim repom krčevito oklepa svojih cekinov. Legendo so domiselno razširili in jo popestrili s kulinaričnim potovanjem mladega služabnika Šoreka, ki v upanju, da si prisluži zlat cekin iz Veronikine zakladnice, išče najboljšo sladico za prevzetno gospodarico. Skozi njegove dogodivščine spoznamo kuharske recepte, srečujemo različne jezikovne sloge ter spoznavamo znamenitosti mesta Kamnik.

Učencem iskreno čestitamo!


<< Nazaj | Novice