Mali grad

O izzivih in zmagah v športu v Zavodu CIRIUS

18.11.2010

 

O tem, kako uspešni so dijaki Zavoda CIRIUS na športnem področju in kaj za njih pomenijo tovrstna udejstvovanja, so včeraj spregovorili na okrogli mizi z naslovom Izzivi in zmage v športu. Osem uspešnih športnikov je predstavilo njihov pogled na šport invalidov, izkušnje in zgodbe.

V svojih vrstah se lahko pohvalijo s svetovnim prvakom v plavanju, Alešom Sečnikom, ki je letos na mednarodnem tekmovanju v plavanju v Berlinu s časom 1:37,26 postavil nov svetovni rekord na 50 m delfin.

Aleš je spregovoril o svoji zgodbi in usodi, ki se mu je pripetila pred štirimi leti, ko se je hudo poškodoval na smučanju, kot pravi, prav na zadnji vožnji, ki jo je tisti dan želel odpeljati. Od malih nog se je uspešno udejstvoval v različnih športih, tako rekreativno, kot tekmovalno. Po nesreči so mu zdravniki napovedovali slabše možnosti rehabilitacije. Sledilo je zdravljenje, rehabilitacija, nov začetek in, kot pravi, nove želje, ki so bile povezane s plavanjem. Potrebna je bila izredna volja in pogum. Čeprav z majhnimi koraki, je danes 18. letnemu Alešu uspelo doseči izredne uspehe v plavanju, vztrajno delo v vsakodnevnem treningu pa je bilo poplačano z novim svetovnim rekordom in naslovom svetovnega prvaka.

Dijake, zaposlene in vse zbrane je na včerajšnjem dogodku pozdravil tudi kamniški župan Marjan Šarec. Športnikom je zaželel veliko uspeha vnaprej, predvsem pa, da se bodo tako zavzeto trudili in se udejstvovali na športnih področjih tudi v prihodnosti. Ker je bil to prvi obisk župana Marjana Šarca v Zavodu Cirius, je ob obisku izrazil tudi željo po dobrem nadaljnjem sodelovanju Zavoda in Občine Kamnik.  

 

<< Nazaj | Novice