Mali grad

Novosti in načrti kolesarskega kluba Calcit Bike Team v sezoni 2011

28.02.2011

 

PERO IN RAJKO USPEŠNO ODPRLA SEZONO

Calcitovca Peter »Pero« Zupančič in Rajko Novak sta se v februarju v okviru priprav na prihajajočo sezono udeležila kros tekmovanj v Istri in Dalmaciji. Na Krku, kjer je potekala že osma tekma Hrvaške mednarodne zimske lige v gorsko kolesarskem krosu, se je ponovno izkazal mladi Peter Zupančič,  ki je v tej zimski seriji tekmovanj že v lanskem letu, pri komaj 14. letih, nanizal celo vrsto zmag v absolutni konkurenci. Pero je tokratno tekmo želel izkoristiti zgolj za dober trening in pripravo na prihajajoče tekme, velika prednost, ki jo je le še povečeval iz kroga v krog, pa mu je dala dodaten zagon in motivacijo in ga ob koncu pripeljala do prve letošnje zmage v absolutni konkurenci. To je zagotovo odlična napoved pred prvo tekmo Italijanskega pokala v Toskani, ki bo na sporedu že 5. marca.

14 dni pred Petrovo zmago se je tekmovanja Zimske Lige v Istri udeležil še en calcitovec. Rajko Novak se je dobro boril s precej mlajšo konkurenco in ob koncu v kategoriji od 40. let osvojil zmago, v absolutni razvrstitvi pa odlično 3. mesto.

NOVOSTI IN NAČRTI ZA SEZONO 2011

Vzgoja kolesarjev v disciplini kros in razvijanje pogojev, ki bodo doma vzgojenim tekmovalcem v dveh do treh letih omogočili tekmovanje na najvišjem nivoju elitne konkurence, ostaja prioriteta kluba CALCIT BIKE TEAM. Po besedah trenerja in športnega direktorja Mohorja Vrhovnika pričakujejo v klubu v prihajajoči sezoni nekaj reprezentantov in stalne uvrstitve na prva tri mesta v vseh kategorijah slovenskega pokala v krosu.

Rok Korošec in Tina Perše, ki sta tudi redna člana državne mladinske reprezentance, bosta klubske barve branil na vseh tekmovanjih Italijanskega pokala, kjer se jima bo pridružil tudi mladi Peter Zupančič.  Izbranih tekmovanj v Italiji in Avstriji se bodo udeleževali tudi drugi mladi upi CALCIT BIKE TEAMA.

Poleg Roka in Tine se bosta za nastop na mladinskem svetovnem pokalu ter na evropskem  in svetovnem prvenstvu borila tudi Sašo Trebušak in Luka Vrankar, ki sta ta trenutek prvi rezervi reprezentance. Ostali tekmovalci in tekmovalke bodo tekmovali v Slovenskem pokalu, Pokalu Alpe Adria in na nekaterih drugih UCI tekmovanjih v bližnji okolici.

Tudi v prihodnje aktivna kolesarska šola za mlade

V klubu še naprej velik poudarek namenjajo kolesarski šoli, ki je namenjena mladim od 5. do 15. leta starosti. Že v lanski sezoni je šolo obiskovalo preko 30 mladih, ki so pod budnim očesom trenerjev spoznavali veščine vožnje na cesti in po brezpotjih, predvsem pa so uživali ob vožnji s kolesom in tudi v drugih športih. Ob treningih v telovadnici in hoji v hrib ne počivajo tudi v zimskih mesecih, šola pa skozi celo leto sprejema tudi nove člane (več informacij; mohor_vrhovnik@hotmail.com, 051-31-65-64).

Nova disciplina BMX s Tomažem Jerasom in Anžetom Čerinom

Največja klubska novost za prihajajočo sezono je zagotovo disciplina BMX, saj je klub že bogatejši za dva BMX tekmovalca. Kot napovedujejo, sta Tomaž Jeras in Anže Čerin, ki bosta gonilni sili te discipline, sposobna tekmovati na najvišjem državnem nivoju, zato si nadejajo dobrih rezultatov tudi v tej disciplini. Kamničan Tomaž Jeras in mladi Miha Spruk pa bosta skušala olimpijsko disciplino BMX predstaviti tudi širši publiki, predvsem mladim, saj gre brez dvoma za atraktiven šport, ki v zadnjih letih močno pridobiva na priljubljenosti.

Amaterski cesti tekmovalci po novem tudi v italijanskem pokalu UDACE

Amaterski cestni kolesarji CALCIT BIKE TEAM-a ki so na rekreativnih cestnih tekmovanjih v Sloveniji že sedaj dosegali lepe rezultate, bodo v sezoni 2011 lahko tekmovali tudi z italijansko licenco UDACE na Pokalu UDACE. Gre za italijanski pokal amaterskih kolesarjev, katerega se neredko udeležujejo tudi bivši profesionalni tekmovalci, celo zmagovalci Gira in Toura.

Poleg glavnega sponzorja, podjetja Calcit d.o.o., novi sponzorji in opremljevalci za sezono 2011

Poleg generalnega sponzorja, podjetja CALCIT d.o.o , ki klubu, kot še nekaterim drugim športnim in kulturnim društvom v Kamniku, zvesto stoji ob strani že nekaj let, se v tej sezoni klubu pridružuje nekaj novih sponzorjev in opremljevalcev. Podjetje Factory store bo v letu 2011 najboljše klubske tekmovalce opremilo z vrhunskimi kolesi GT, plašči HUTCHINSON in tekmovalnimi dresi Castelli, na področju športne prehrane bodo tekmovalcem na voljo izdelki PRO ACTION, trgovina Pro kolo bo članom in članicam društva nudilo ugoden servis in nakup opreme, podjetje TURIZEM in PREVOZI VRANKAR pa bo tekmovalcem, tekmovalkam in članom društva pomagalo pri prevozih na tekmovanja in priprave.

Besedilo in fotografije: Nika Vrhovnik, Odnosi z javnostmi Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice