Mali grad

Novoletno voščilo župana Občine Kamnik Marjana Šarca

23.12.2017

 

Novoletno voščilo župana Občine Kamnik Marjana ŠarcaSpoštovane občanke, spoštovani občani,

prihaja čas praznovanja, ko se leto poslavlja in prihaja naslednje. V letu 2017 smo doživeli veliko, tako lepega kot tudi neprijetnega, a značilnost življenja je, da ni vedno vse samo lepo. Brez težav ne znamo ceniti prijetnih trenutkov in se zavedati, da je veliko že, če smo zdravi in skupaj s svojimi najbližjimi. Za dobro počutje in prijetno sobivanje pa moramo vsi prispevati svoj delež, vsak po svojih močeh in zmožnostih.

Vsak v naši skupnosti ima svoje poslanstvo, nekateri na najodgovornejših mestih v politiki, gospodarstvu, šolstvu, kulturi, zdravstvu in še bi lahko našteval. A ljudje na vodilnih mestih ne bi naredili ničesar brez svojih zaposlenih, ki se vsak dan trudijo in delajo dobro, v veliko primerih tudi za slabo plačilo. Naša družba potrebuje vse, brez izjem. Zelo pomembno je, da drug drugega skušamo razumeti, da znamo ceniti delo drug drugega. Vsako delo je delo, tako fizično kot intelektualno, in mora biti tudi ustrezno vrednoteno. Ko bomo to dosegli, se bo manj ljudi balo prihajajočih praznikov, saj prazniki niso lepi za vse enako. Za mnoge je to čas stiske in tesnobe, zlasti za bolne, osamljene in brezposelne. Zavedajmo se, da tudi takšni ljudje živijo med nami, ljudje, ki se ne znajdejo v današnjem hitrem svetu in jim usoda ni bila naklonjena.

Spoštovane občanke, spoštovani občani, dovolite mi iskreno zahvalo za vse, kar storite za skupno dobro. Dnevi ki prihajajo, naj prinesejo s seboj umirjenost v krogu najdražjih, obilo zadovoljstva nad opravljenim v letu, ki se poslavlja in prijetne misli na leto, ki prihaja. Naj bo prijazno, zdravo in uspehov polno leto 2018.

Hkrati Vam čestitam ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti, prazniku prvega večjega koraka k samostojni Sloveniji, predvsem pa tudi prazniku volilne udeležbe in narodne zavesti.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice