Mali grad

Novoletno voščilo župana Občine Kamnik Marjana Šarca

22.12.2016

 

Spoštovane občanke in občani,

pred nami je še nekaj delovnih dni, potem pa se bomo prepustili razmišljanju o dogajanju leta, ki se izteka. Z nekaterimi dogodki bomo opravili na hitro, drugi nam bodo ostali v spominu dlje časa, morda celo življenje. Leto, ki se izteka, ni preveč izstopalo iz povprečja, ne v dobrem, ne v slabem. Na splošno smo bili uspešni. Marsičesa pa nam ni uspelo uresničiti, zato bomo morali krepko zavihati rokave tudi prihodnje leto in dela nikakor ne bo zmanjkalo. Če bi bila količina denarja enaka obsegu nujnih del, potem sploh ne bi imeli težav. A to je možno zgolj v idealnem svetu, ki pa žal ni naš svet. Težave obstajajo, treba jih je reševati, vsak je dolžan prispevati po svojih močeh in nihče ni nepomemben. Lokalna skupnost je zgolj abstrakten pojem, dokler ga ne učlovečijo in naredijo realnega ljudje, ki bivajo v njej.

Čas, ki prihaja, je tudi čas upanja, hrepenenja in pričakovanj. Pravijo, da velikim razočaranjem botrujejo prevelika pričakovanja in velikokrat je res tako. Sam nisem pesimist, sem pa realist in imam realna pričakovanja, ki se lahko uresničijo samo s trdim delom vseh nas. Besede imajo veliko moč in lahko marsikaj spremenijo, a le, če jim sledijo dejanja, sicer ostanejo izrečene ali zapisane tja v en dan, brez vrednosti.

Praznični čas naj rodi lepe misli, naj bodo izrečene ali skrite globoko v srcu. Naj bo čas premišljevanja, bližine in umirjenosti, naj bo čas, naklonjen odpuščanju in usmiljenju do sočloveka. Vsem želim, da bi praznovali tako, kot si želite, čeprav vem, da vsem to ne bo dano. Mnogi boste med prazniki na delovnih mestih, osamljeni, bolni ali soočeni s stiskami, morda bolečino ob izgubi sočloveka. Mnogi boste v teh dneh še bolj prepričani, da je vse zaman. Nikoli ni vse zaman, vse ima svoj pomen in zagotovo ima vsak človek nekoga, ki misli nanj. Le mislim je treba odpreti srce. To marsikomu pomeni več, kakor vse lučke, ognjemeti in penine tega sveta. Vsem želim miren in doživet božič ter zdravo, upanja polno leto 2017.

Za konec mi dovolite, da Vam čestitam ob državnem prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti, prazniku, ko smo zbrali pogum za pravo odločitev.

Vaš župan Marjan Šarec


<< Nazaj | Novice