Mali grad

Novoletno druženje Medobčinskega društva Sožitje

10.12.2016

 

V Kulturnem domu Radomlje se je popoldan v okviru Medobčinskega društva Sožitje odvijalo novoletno druženje, kjer se je zbranim pridružil tudi župan Marjan Šarec skupaj z županom Občine Komenda Stanislavom Poglajnom, s podžupanom Občine Mengeš Bogom Ropotarjem in predsednico Medobčinskega društva Sožitje dr. Tatjano Novak.

Novoletno druženje Medobčinskega društva Sožitje

Ob tej priložnosti so članice in člani Medobčinskega društva Sožitje, njihovi prijatelji, sorodniki, skrbniki in rejniki ter strokovni sodelavci in podporniki društva prisluhnili mlajši dramski skupini Kulturnega društva Mlin Radomlje, ki so pripravili prijetno in poučno gledališko igro z naslovom »O kralju, ki ni maral brati«, avtorice Nine Mav Hrovat.

Predsednica Medobčinskega društva Sožitje dr. Tatjana Novak je ob pričetku kulturne prireditve strnila svoje misli z zahvalo vsem, ki kakorkoli pomagajo društvu in skrbijo, da so ljudje z motnjami v duševnem razvoju močnejši in, da razvijajo svoje potenciale. »Iskrena zahvala za vso delo, ki ga vlagate v naše društvo, da lahko popolnoma in v celoti izvedemo naš program. Posebna zahvala našim podpornikom, pa tudi staršem, skrbnikom in rejnikom naših mladostnikov in odraslih. Če ne bi bilo nas vseh, če si en sam posameznik, ne moreš narediti nič. A ker nas je veliko, ker nas je kar 460, pa lahko ustvarjamo in gradimo naše sožitje tudi sedaj po 50 letih in še naprej. V imenu vseh nas se vam iskreno zahvaljujem in upam, da bomo še naprej skupaj sodelovali in delovali v sožitju. Tudi Občini Kamnik se imamo zahvaliti, da lahko izvedemo vse naše programe, saj nas že kar nekaj let podpira,« je še povedala.

Župan Marjan Šarec, ki je s strani Medobčinskega društva Sožitje prejel zahvalo za podporo in sodelovanje, pa je s košarico zdravja članicam in članom Medobčinskega društva Sožitje namenil naslednjo popotnico v novo koledarsko leto: »Drage članice, dragi člani, prišel je tisti čas v letu, ki naj bi bil najbolj prijeten in verjamem, da se bomo vsi skupaj potrudili, da bo temu tako. Želim vam mirne božične praznike in zdravo leto 2017. Seveda vse želje se ne bodo vedno uresničile, a da bi bili le med seboj prijatelji, kot ste bili doslej.«

Besede o pridnosti in dobri volji vseh članov Medobčinskega društva Sožitje se širijo daleč naokoli, zato se je dedek Mraz odločil, da jih obišče s polnim košem daril in se hkrati spomnil tudi vseh tistih, ki tako ali drugače pomagajo društvu. S strani družbe Petrol in 8 bencinskih okoliških servisov pa je bila Medobčinskemu društvu Sožitje predana donacija v vrednosti 1.600 evrov.

Ob zvokih glasbe je sledilo prijetno druženje in obujanje spominov na preteklo leto.


<< Nazaj | Novice