Mali grad

Novoletni turnir v mini in mali odbojki

06.01.2014

 

V dvorani OŠ Frana Albrehta je zadnji ponedeljek prejšnjega leta potekal drugi krog Ljubljanske lige za malo odbojko in prvi krog lige za mini odbojko. V mini odbojki se je pomerilo osem ekip, v mini odbojki pa dve več. Prva mesta so pripadla Calcit Volleyballu. Turnir sta obiskali tudi članici Calcit Volleyballa Tjaša Turnšek in Mojca Božič.

V mini odbojki je Calcit Volleyball sodeloval s štirimi ekipami - dve ekipi deklic in dve ekipi dečkov -, po dve ekipi pa sta zastopali Kranj in Vital. Prva tri mesta so nekoliko presenetljivo pripadla domačim ekipam. Prvo in drugo mesto je šlo v roke domačih mini odbojkaric, tretje mesto pa je pripadlo prvi ekipi dečkov Calcit Volleyball. Prva ekipa Kranja je zasedla četrto mesto, prva ekipa Vitala pa peto mesto. Z odlično igro v obrambi je izstopala Tara Gojak, ki je bila tudi izbrana za najbolj požrtvovalno igralko. Za najboljša mini igralca turnirja pa sta bila izbrana Nik Drnovšek pri dečkih in Tina Topič pri deklicah. 

V mali odbojki je tekmovalo kar 10 ekip. Tudi v tej kategoriji sta prvi dve mesti pripadli igralkam Calcit Volleyball. Tretje mesto je zasedla prva ekipa Kranja. Za najboljšo igralko turnirja je bila izbrana Eva Skvarč, ki se je ob lepih podajah Zale Špoljarič zelo razigrala.

Turnir je potekal v prazničnem vzdušju in lepo je bilo videti toliko otrok na kupu, ki z veseljem igrajo odbojko. Tudi mlade sodnice (Ana Didovič, Eva Jemec, Lea Gašperlin, Atena Gojak, Maja Pestotnik, Lara Mlakar in Patricija Drolc) so vrhunsko opravile svoje delo, saj nesporazumov praktično ni bilo. Sodnice so izbrale tudi igralke, ki so najbolje zastopale načela fair playa. Pri mini igralkah je bila izbrana igralka Vitala Neža Podgoršek, v mali odbojki pa igralka Kranja Kaja Perovic. 

Najlepše presenečenje pa ste pripravili članski igralki Tjaša Turnšek in Mojca Božič, ki sta obiskali igralce in igralke.

»Z izvedbo turnirja sva izredno zadovoljni, saj je bilo vzdušje zelo pozitivno. Kljub velikemu številu otrok je vse potekalo odlično, tako da morava pohvaliti tudi otroke. Zahvala gre tudi vsem staršem, ki so v velikem številu prišli spodbujat svoje otroke in tokrat je bilo na tribunah slišati res samo športno navijanje, kar je v tej starosti še posebej pomembno. Ne smeva pa pozabiti tudi na naše starejše deklice in kadetinje, ki so priskočile na pomoč pri sojenju. Tudi starši in klub so se izredno izkazali, saj smo nabrali toliko praktičnih nagrad, da so čisto vsi otroci dobili presenečenje. Vzdušje je bilo res sproščeno. Premalo je turnirjev, kjer otroci lahko igrajo tako neobremenjeno,« sta po turnirju povedali Živa Cof in Barbara Novak, ki sta bili tudi organizatorici tega lepega turnirja.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Kristijan Šubelj


<< Nazaj | Novice