Mali grad

Novoletna prireditev in bazar v OŠ Marije Vere

09.12.2011

 

Včeraj je v OŠ Marije Vere potekala dobro obiskana prireditev z naslovom Ta moja lučka in novoletni bazar, ki so ju pripravili učitelji in učenci te šole.

Učence, starše in goste je navdušil otroški mjuzikal  Kresniček, s katerim bodo učenci OŠ Marije Vere v prihodnjih tednih gostovali še na drugih šolah. S plesnimi točkami so se prvič predstavili tudi učenci plesne šole Miki.

 

Ravnateljica šole Violeta Vodlan  je v svojem prednovoletnem govoru čestitala vsem, ki so prispevali k uspešni prireditvi in k pripravi novoletnega bazarja, s katerim bodo prispevali h krepitvi šolskega sklada.

 

Denar, ki ga bodo učenci in učitelji zbrali na novoletnem bazarju bo namenjen nakupu igrač za učence in za računalniško opremo. Ravnateljica je spregovorila tudi o aktivnostih in uspehih te šole.  

Kamniška podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar je v imenu občinske uprave čestitala nastopajočim, prisotnim pa zaželela vesele praznike in srečno novo leto. Spomnila je tudi na tiste, ki imajo v teh prazničnih dneh skrbi, kako preživeti.

 

Opozorila je, da bi se morali vsi skupaj bolj zavzemati za vzpostavitev ustreznih sistemov socialne varnosti in za brezplačno šolanje. Bremena šolanja se namreč vse bolj prenaša na starše in na vodstva šol, ki skušajo z dobrodelnimi prireditvami pomagati socialno ogroženim družinam.

Otroci so ob koncu prireditve priklicali Dedka Mraza s pesmijo Siva kučma, bela brada…. Z lepimi nasveti in s košaro bombonov je Dedek Mraz še posebej razveselil najmlajše otroke.

 

Prisotne je navdušil tudi novoletni bazar z izdelki učencev in učiteljev, lepih novoletnih čestitk, različnih okraskov, peciva in množice drugih ročnih izdelkov, primernih za darila in za olepšanje prednovoletnih dni.


<< Nazaj | Novice