Mali grad

Novo študijsko leto – Študentski klub Kamnik lani zelo uspešen

07.10.2014

 

Oktober je mesec, ki za nekatere mlade pomeni začetek novega – študentskega – obdobja v življenju, spet za druge pa še en obrat v ustaljenem študijskem toku. Ker je študij mnogo več kot le prebiranje kupov literature in obiskovanje predavanj in ker so študentska leta ena izmed lepših in pomembnejših v življenju vsakega posameznika, vabimo vse študentke in študente Kamnika in Komende, da se nam pridružijo! Članstvo je brezplačno, ugodnosti pa neskončno.

Študentski klub Kamnik je množica mladih in navdušenih študentov, ki svoj prosti čas in energijo sproščajo v najrazličnejših dejavnostih. ŠKK je sinonim za pestrost študijskega obdobja, tako da z ugodnostmi približujemo različna področja življenja. Zakaj bi na primer hodili v gledališče v prestolnico, če imenitni ansambli različnih slovenskih gledališč pridejo v Kamnik? Že drugo leto zapored je v sodelovanju z Domom kulture Kamnik, Maistrov abonma za naše člane na voljo po zelo dostopni ceni. Prav tako že nekaj let uspešno sodelujemo z Matično knjižnico Kamnik, kjer je letna članarina za člane ŠKK najugodnejša med vsemi.

V klubski sobi nasproti e-Študentskega servisa si študenti lahko brezplačno natisnejo zapiske, seminarsko ali diplomsko nalogo. Obenem je na voljo brezplačna internetna povezava, najnovejši časopisi in revije ter množica družabnih iger. Poleg tega jih čaka bogata ponudba gostinskih storitev v Kamniku in okolici, še posebej ugodne za člane ŠKK. Za tiste, ki radi skrbijo za kondicijo, obstaja vrsta ugodnosti v kamniških fitnes centrih ali pa na brezplačnih dvoranskih rekreacijah ter aerobiki in pilatesu. Zabave in dobre družbe željni na svoj večer pridejo ob različnih enodnevnih dogodkih, kjer prednjačijo poker in bowling večeri, raznovrstni tečaji, izobraževalne delavnice, potopisna predavanja ipd.

Zadnjo noč oktobra pripravljamo prav poseben pohod za Noč čarovnic. Zaenkrat obljubljamo slasten pečen kostanj, čaj in kuhano vino ter nekaj strašnih presenečenj ob vzpenjanju na izbrano destinacijo, ki naj zaenkrat ostane še skrita. Pohod bo imel tudi dobrodelno noto – s prispevki bomo namreč napolnili darilne škatle za otroke,ki jih dobri decembrski možje ne zmorejo vedno obdarovati. Poleg tega bo konec oktobra v dolini Neretve dišalo po mandarinah in odločili smo se, da bomo pri obiranju letošnje letine sodelovali tudi mi. Jesenski meseci hitro minejo, veseli december se napoveduje v predprazničnem Grazu. Obisk bomo začinili z obiskom čokoladnice, ki sladokuscev gotovo ne bo pustila ravnodušnih. To je le nekaj izmed drobcev, ki jih ponujamo, program dogodkov se bo tekom mesecev pridno polnil.

V preteklem letu je ŠKK ustvaril in izvedel več kot 100 dokodkov, na katerih se je zagotovo našlo kaj za vsakogar. Poleg zmage na ŠKISovi tržnici 2014 smo zagotovo najbolj ponosni na novo generacijo diplomantov in magistrov iz naših vrst, poleg tega pa še na odlične rezultate naših članov v športu. Greh bi bil spregledati ekipnega evropskega prvaka v jadralnem padalstvu, Saša Slabajna, študenta iz Komende, ki prav v teh dneh svoje znanje prenaša na druge študente v tečaju jadralnega padalstva.

Pretekli vikend pa smo preizkušali ekipnega duha na zabavni in atraktivni športni prireditvi, Blatfejstu. ŠKK bojevnice in bojevniki so se preizkušali v teku skozi najrazličnejše ovire. Blato je poskrbelo, da je bilo prečkanje še bolj zabavno. Dobre volje, smeha in blata ni manjkalo!

Ker imamo dandanes vse premalo časa za prijatelje in smo se ujeli v past sodobne tehnologije, ki nam je poleg mnogih prednosti prinesla tudi nekakšno odtujitev, je Študentski klub Kamnik odlična možnost, da svoj prosti čas preživiš na koristen način v novi družbi pravih prijateljev. Za dolge zimske večere si lahko na klubu izposodiš kar nekaj družabnih iger in to brezplačno!

Ne oklevaj, tudi če »nimaš družbe«, pridi na klub in zagotovo se boš znašel v dobri družbi. Izkoristi študentska leta, še prehitro jih bo konec!

Članstvo v klubu je brezplačno, potrebuješ samo potrdilo o šolanju, ki ga lahko pošlješ tudi po elektronski pošti. Prvim 300-tim študentom smo letos namenili posebno darilo. Izbira med sladko pregreho in dobrim filmom v kinu. Izbira je vaša!

Želimo vam uspešen začetek študijskega leta!

Ekipa Študentskega kluba Kamnik


<< Nazaj | Novice