Mali grad

Novinarska konferenca na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik

05.03.2015

 

Včeraj se je na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik odvijala novinarska konferenca, na kateri so predstavili Mladinski parlament Alpske konvencije, ki ga bo Kamnik gostil od 16. do 20. marca 2015, zbranim so predstavili karierno tržnico, poročilo letošnjega informativnega dneva in nas povabili na Maistrov pomladni ples v rdečem.

Mladinski parlament Alpske konvencije 2015 (YPAC)

»Mladinski parlament Alpske konvencije združuje mlade iz desetih šol držav alpskega področja, ki se o aktualnih temah seznanijo in o rešitvah, spremembah pogovarjajo tako, da posnemajo delovanje parlamenta. Na ta način se učijo načinov, ki jih sodobna demokracija omogoča posameznikom, skupinam, družbi pri uresničevanju zamisli, interesov. Vsako leto dogodek gosti ena izmed sodelujočih šol, ki poskrbi, da ima preko 90 mladih in njihovih mentorjev odlične pogoje za delo. Rezultat celotedenskega dela je nabor resolucij, ki jih dijaki posameznih sodelujočih šol predajo lokalnim in državnim institucijam. Dogodek je medijsko podprt v tiskanih medijih, predvsem pa na spletu in družbenih omrežjih, ki so mladim še posebej blizu,« so o predstavitvi povedali Renata Capuder, Milan Mandeljc in Rafaela Kožlakar. 

Organizacijo letošnjega jubilejnega 10. srečanja YPAC-a  je prevzela Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik v sodelovanju z Občino Kamnik, Ministrstvom za okolje in prostor, ki koordinira izvajanje Alpske konvencije v Sloveniji, in Stalnim sekretariatom Alpske konvencije Innsbruck. Pričakujejo 120 obiskovalcev, ki bodo, brez dvoma, preživeli prijetne in poučne dni v našem srednjeveškem mestu. 

Mladinski parlament Alpske konvencije 2015, otvoritveno slovesnost, obisk politikov, sodelujočih na Mladinskem parlamentu Alpske konvencije 2015 in zaključno slovesnost, smo umestili v sklop prireditev ob prazniku Občine Kamnik.

Karierna tržnica

Karierna tržnica se bo na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik odvijala v torek, 14. aprila 2015, med 12. in 16. uro. Kot so povedali, so povabili vsa večja kamniška in domžalska podjetja ter tako ponudili možnost podjetjem, da se predstavijo in si pridobijo nove kadre. Za dijakinje in dijake bo to izjemna priložnost spoznavanja poklicev in možnost za morebitna sodelovanja oziroma priložnost pridobiti študentsko delo, prejeti štipendijo in morda tudi bodočo zaposlitev.

Predvsem bo poudarek na tem, da se ustvarja neka mreža, ki bi postala stalnica ter nudila delovna mesta.

Informativni dan

Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik se je informativni dan odvijal v petek, 13. februarja 2015, ob 9. in 15. uri ter v soboto, 14. februarja 2015, ob 9. uri. Obseg vpisa je v šolskem letu 2015/2016 sledeči: 4 oddelki splošne gimnazije (112 prostih mest), 2 oddelka programa predšolske vzgoje (56 prostih mest), 2 oddelka programa ekonomski tehnik (56 prostih mest) - novost bo nov modul/predmet športni management in 1 oddelek maturitetnega tečaja (30 prostih mest). Kot ocenjujejo na kamniški gimnaziji, je bil obisk na letošnjem informativnem dnevu na vseh treh njihovih programih višji oziroma večji, kot leto prej, in sicer za 15 odstotkov. »Predvsem gre za dober glas, ki se širi o šoli, o naših učnih rezultatih, ki se vztrajno izboljšujejo, o dobrem počutju naših dijakov ter o bogati ponudbi naše šole,« je povedal ravnatelj mag. Šemso Mujanovič.

Maistrov pomladni ples v rdečem

Ravnatelj Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik mag. Šemso Mujanovič je nato nadaljeval s povabilom na Maistrov pomladni ples v rdečem, ki je primarno namenjen nekdanjim in sedanjim dijakinjam, dijakom ter strokovnim sodelavcem šole vsekakor pa tudi širši javnosti: »Ker želimo popestriti družabno življenje tako na šoli kot tudi v Kamniku bomo v soboto, 18. aprila 2015, ob 19.30 pripravili prvi Maistrov pomladni ples v rdečem. Poskrbeli bomo za odlično večerjo, dobro glasbo in prijetno vzdušje. Vsak obiskovalec mora k svoji opravi dodati ščepec rdeče in nabrusiti pete ter z nami zaplesti v pomlad,« je še povedal ravnatelj. Celoten izkupiček plesa bo namenjen ureditvi učilnice v naravi za dijakinje in dijake Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

 


<< Nazaj | Novice