Mali grad

Novice odbojkarskega kluba Calcit Volleyball

11.09.2015

 

V Italijo odbojkarice Calcit Volleyballa z Eleno Kučej

Odbojkarice Calcit Volleyballa, ki se pripravljajo na svojo prvo sezono v ligi prvakinj, v soboto in nedeljo čakata prvi pripravljalni tekmi v letošnji sezoni. V soboto bodo ob 16. uri igrale v Livignu z Montichiarijem in dan pozneje, ob 15. uri, v Bad Ragazu v Švici še proti Sagresu iz Neuchatela. 

Trener Kamničank Gašper Ribič bo na svojih prvih pripravljalnih tekmah v novi sezoni lahko računal tudi na Eleno Kučej, ki se je vrnila z reprezentančnih priprav, kar pomeni, da žal ne bo v izbrani vrsti na letošnjem evropskem prvenstvu, ki bo od 26. septembra do 4. oktobra. Na pripravah v Mariboru sta še naprej Mojca Božič in Urška Igličar. 

»Vsekakor bi si želel, da bi bila tudi Elena še naprej med kandidatkami za nastop na evropskem prvenstvu in da bi igrala na Nizozemskem, toda z njeno vrnitvijo bomo na kratkem gostovanju v Italiji in Švici zagotovo močnejši. Za nas bosta tekmi proti tako močnima ekipama, predvsem to velja za Montichairi, prišli prezgodaj, saj do zdaj na treningih šest na šest praktično še nismo igrali. Vendar je po drugi strani dobro, da prekinemo monotonijo treninga in vidimo, kje trenutno smo,« je pred odhodom v Italijo, kamor se bodo Kamničanke odpravile jutri, dejal Ribič. 

Tudi v tem tednu kamniške odbojkarice nadaljujejo s treningi dvakrat dnevno. Ob ponedeljkih, sredah in petkih je dopoldne na vrsti fitnes, ob torkih in četrtkih trenirajo po skupinah. 

»Ker do zdaj igre šest na šest praktično še nismo imeli, bomo zagotovo imeli težave z uigranostjo, pričakujem pa, da bo ekipa borbena in da se bo borila za vsako žogo. Zanimalo me bo tudi, kako uspešni na servisu, sprejemu in napadu, čemur smo na treningih posvečali največ pozornosti,« je še dodal Ribič.  

Montichiari je minulo sezono v A-1 ligi končal na sedmem mestu, v letošnji so varovanke trenerja Leonarda Barbierija nekoliko spremenile zasedbo, v njej pa je jedro ekipe bolj ali manj isto kot lani. Manjkala bo le nemška reprezentantka Maren Brinker. Švicarski Sagres je v vse močnejšem švicarskem prvenstvu tekmovanje končal na tretjem mestu.  

Trije Kamničani na svtovnem prvenstvu v Mehiki

Slovenska moška mladinska reprezentanca je letos v kvalifikacijah v Novi Gorici ponovila uspeh generacije Tineta Urnauta, ki je pred osmimi leti prvič zaigrala na svetovnem prvenstvu. V ekipi selektorja Iztoka Kšele, ki bo svojo prvo tekmo v skupini D v Mexicali igrala proti Italiji, so tudi trije odbojkarji Calcit Volleyballa: Tonček Štern, Primož Vidmar in Sašo Štalekar.

Slovenski mladinci, ki so lani na evropskem prvenstvu na Češkem in Slovaškem osvojili četrto mesto, četrta pa je bila pred devetimi leti tudi ekipa, v kateri so bili tudi Tine Urnaut, Matevž Kamnik, Alen Šket, Gregor Ropret in Miha Plot, ki so danes na seznamu selektorja članske reprezentance Andree Gianija. Na svetovnem prvenstvu so takrat slovenski mladinci pod vodstvom Tineta Sattlerja osvojili deveto mesto, z željo, da bi se uvrstili med najboljših osem ekip pa so v Mehiko odpotovali Tonček Štern, ki je bil lani v Brnu izbran za najboljšega korektorja mladinskega evropskega prvenstva in soigralci.

»Dobro poznamo tako Italijane kot Francoze. S slednjimi smo lani na EP igrali v tekmi na tretje mesto. To tekmo smo sicer izgubili, a smo videli, da se proti njim da igrati. Tako kot tudi proti Italijanom. Neznanka za nas so Japonci, ki si jih bomo ogledali na tekmi prvega kroga s Francijo. S potekom priprav sem zadovoljen, trenirali smo dvakrat dnevno, prilagajali pa smo se tudi na časovno razliko, tako da so fantje spali do približno 11. ure, drugi trening pa smo imeli okoli polnoči, kajti vse tri tekme bodo v Mehiki igrali ob 23. uri po srednjeevropskem času,« je pred prvo tekmo z Italijo dejal Kšela, ki je, kot njegov pomočnik Zoran Kedačič v preteklosti deloval tudi v Calcit Volleyballu.

V pripravljalnem obdobju so slovenski odbojkarji odigrali šest tekem. Ekipo ameriške univerze in člansko ekipo Norveške so brez težav premagali, s člansko reprezentanco Savdske Arabije so igrali 2:2, izgubil pa so tekmi proti Panviti Pomgradu in Posojilnici Dobu.

Barve slovenske reprezentance na SP v Mehiki bodo branili trije zdajšnji odbojkarji Calcit Volleyballa, ob korektorju Tončku Šternu sta to še blokerja Primož Vidmar in Sašo Štalekar, ki je v letošnjem prestopnem roku prišel v Kamnik, organizatorja igre Jernej Vrhunc (SIP Šempeter) in Urban Drvarič (Panvita Pomgrad), sprejemalci Jure Okroglič (Salonit Anhovo), Sergej Drobnič (Krka), ki je bil še lani član Calcit Volleyballa, Matej Kök (Astec Triglav), Žiga Donik (ACH Volley), bloker Jan Kozamernik in prosti igralec: Matevž Ledinek (ACH Volley).

Na svetovnem mladinskem prvenstvu bodo v skupini A v Tijuani igrale Turčija, Kanada, Mehika in Egipt, v skupini B, prav tako v Tijuani, pa Rusija, Poljska, Argentina in ZDA. V skupini C, ki jo bo gostil Mexicali, bodo nastopale Brazilija, Kuba, Kitajska in Iran, v skupini D, tudi v Mexicaliju, pa Slovenija, Italija, Japonska, Francija.

Najboljši dve reprezentanci iz vsake skupine bosta ostali v boju za medalje, tretje in četrto uvrščeni ekipi bosta igrali za mesta od 9. do 16.

V nedeljo za pokal Kamnika

Varovanci Marka Brumna so včeraj na pripravljalni tekmi premagali goste iz Murske Sobote, v nedeljo pa bodo v svoji dvorani v okviru 45. Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine priredili turnir za pokal Kamnika. Ob Calcit Volleyballu bosta na turnirju, ki se bo začel ob 11. uri, igrali še ekipi Salonita iz Kanala in Jedinstva iz Brčkega.

Kamničani, brez svojih treh mladinskih reprezentantov (Tončka Šterna, Primoža Vidmarja in Saša Štalekarja) nadaljujejo z igranjem pripravljalnih tekem. Prejšnji teden so s 3:1 premagali Astec Triglav, z 1:2 pa jih je v njihovi dvorani premagal ACH Volley. Včeraj so v goste prišli še odbojkarji Panvite Pomgrada. Prve tri nize so dobili domači odbojkarji, ki so večji del tekme igrali v postavi Jan Brulec, Domen Kotnik, Žiga Štern, Žan Novaljan, Matic Videčnik, Andrej Štembergar Zupan in prosti igralec Klemen Hribar. V dodatnem četrtem nizu so priložnost dobili drugi kamniški igralci, več uspeha pa so imeli gostje.

»Prvi niz je celotna ekipa odigrala dobro, navdahnjeno, tudi novinec Videčnik se je zelo dobro vklopil in igral celo nad pričakovanji. V drugem nizu so tudi Sobočani prikazali bolj kakovostno in smo bili do same končnice izenačeni, podobno je bilo tudi v tretjem, v dodatnem pa sem dal priložnost vsem igralcem, tako da sem s tekmo v celoti zadovoljen,« je o včerajšnji tekmi s Sobočani dejal Brumen.

»Spet je odlično igral Klemen Hribar, ki se mu pozna, da je poleti preživel z reprezentanco, kjer je imel veliko kakovostnih treningov in je igral s kakovostnimi soigralci. Na vseh dozdajšnjih pripravljalnih tekmah je zelo prepričljiv in mu je reprezentanca resnično koristila,« je Brumen pohvali trenutno formo kamniškega prostega igralca, ki se je moral zaradi službenih obveznosti zahvaliti za nadaljnje igranje v dresu slovenske izbrane vrste.

Novi preizkušnji Calcitovce čakata že v nedeljo na pokalu Kamnika. V goste jim prihajata ekipi Salonita in Jedinstva iz Brčkega, s katerim so Kamničani predlani igrali v prvem krogu pokala Challenge.

»Mislim, da je forma naše ekipe v vzponu. Res je tudi, da so bili včeraj dopoldne prvič po mesecu dni prosti, kar jim je očitno ustrezalo, saj so bili bolj živahni kot na prejšnjih tekmah. Delamo dobro, vse je po načrtu in če bodo blokerji igrali na takšni ravni, bomo s prihodom vseh treh mladinskih reprezentantov spet ekipa, na katero bo treba resno računati,« je kamniški trener zadovoljen z do zdaj opravljenim delom.

Spored pokala Kamnik

Nedelja, 13. september: Calcit Volleyball - .Salonit Anhovo (11.00), Salonit Anhovo – Jedinstvo Brčko (13.00), Calcit Volleyball – Jedinstvo Brčko. 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Primož Mahkovec in www.cev.lu


<< Nazaj | Novice