Mali grad

Novice kamniških odbojkaric in odbojkarjev

26.11.2018

 

Črnučani presenetili kamniške odbojkarje

Novice kamniških odbojkaric in odbojkarjevOdbojkarji Calcit Volleyja so v sedmem krogu 1. DOL za moške na gostovanju v Črnučah doživeli hladen tuš, saj jih je domača ekipa premagala s 3:1 (23, 22, -14, 17). S porazom so Kamničani padli na četrto mesto prvenstvene lestvice, v sredo, 28. novembra, pa jih pred domačimi navijači čaka prva tekma prvega kroga pokala Challenge. Njihov gost bo švicarski Biogas Volley Näfels. Tekma se bo začela ob 20. uri.

Črnuče – Calcit Volley   3:1 (23, 22, -14, 16)

Ljubljana – Dvorana OŠ Maksa Pečarja, gledalcev 50, sodnika: Kramar, Adrovič.

Črnuče: Mihelčič, Hodžič Šlejkovec, Čopi 22, Vilar, Gornik 8, Tepič 8, Kumer (L), Marovt, Rutar 5, Slovnik 11, Valenčič 5, Slobodnjak (L). Trener: Marko Brumen.

Calcit Volley: Pereira, Hribar (L), Bregar 10, Golob (L), Jereb, Ratek 3, Vidmar 16, Babkov, Štalekar 2, Lakner 5, Kotnik 12, Štembergar Zupan 8. Trener: Aleš Hribar.

Kamničani so v prejšnjem krogu po hudem boju ugnali Salonit, ki je danes premagal Maribor, tako da bi lahko varovanci ob morebitni zmagi v Črnučah prišli do drugega mesta na prvenstveni lestvici. Vendar je ostalo le pri željah, kajti varovanci Aleša Hribarja so proti do tega kroga zadnjeuvrščeni ekipi, ostali celo brez točke.

Calcit Volley je obračun s črnuško ekipo, ki jo vodi nekdanji kamniški trener Marko Brumen, igral brez poškodovanih Maxsona Pereire, ki danes praznuje 30. rojstni dan, in Dmitrija Babkova, vendar so v gostujočem taboru navkljub temu pričakovali, da se bodo domov vrnili z vsemi tremi točkami. Toda že v uvodnem nizu so domačini imeli drugačne načrte na krilih razigranega Žige Čopija. Še sredi niza so bili Kamničani v prednosti treh točk (13:10), a so Črnučani izid hitro izenačili, v nadaljevanju niza pa so izkoristili prvo zaključno žogo.

Drugi niz so bolje začeli domači odbojkarji, ki so vodili z 8:5 in 16:13. Še bližje vodstvu z 2:0 so bili zahvaljujoč veliko boljši igri v bloku, pri vodstvu z 19:14. Ko so se jim Kamničani približali na točko zaostanka (19:20), je dišalo po preobratu, a se s tem niso strinjali domači odbojkarji, ki so zanesljivo dobili drugi niz.

V tretjem nizu je bilo vse na strani kamniške ekipe, razigral se je Primož Vidmar, dobro mu je sledil tudi Domen Kotnik, domačini so naredili preveč lastnih napak. Vse to je pripomoglo k temu, da so po vodstvu z 8:3 Kamničani domači ekipi pobegnili na sedem točk (16:9), po vodstvu z 21:13 pa je bil niz odločen.

Tudi četrti niz so gostje začeli spodbudno, a le do vodstva z 8:6, nato pa je sledil nerazumljiv padec v njihovi igri. Črnučani so z delnim izidom 10:1 prišli do prednosti sedmih točk (16:9), do konca tekme pa gostom niti v enem trenutku niso dovolili, da bi se jim približali na manj kot šest točk. Še več, v končnici so svojo prednost še povečali in več kot zasluženo prišli do prvih treh točk v letošnji sezoni.


V slabi uri od treh točk

Odbojkarice prve ženske ekipe Calcit Volleyja nadaljujejo svoj zmagoviti pohod v 1A. DOL za ženske. Tokrat so do zmage prišle v tekmi sedmega kroga, ko so v Kopru s 3:0 (13, 15, 16) premagale Ankaran Hrvatine. V sredo, 28. novembra, bodo Kamničanke v Bratislavi proti Slaviji igrale prvo tekmo prvega kroga pokala Challenge, v soboto, 1. decembra, pa se bodo doma na povratni četrtfinalni tekmi pokala Slovenije pomerile s Formulo Formis.

Ankaran Hrvatini – Calcit Volley 0:3 (-13, -15, -16)

Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50, sodnika: Novak, Hodžić.

Ankaran Hrvatini: Tozan (L), Krstić 5, Pangerc, Angelini 2, Medved (L), Pavič 5, Cerovac 1, Ćorić 9, Lovšin 1, Trobec 4, Omerdić, Barut. Trener: Sebastjan Mikša.

Calcit Volley: Valenčič 17, Kotnik, P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 6, Pogačar 2, Kostić 12, Janežič (L), Charuk, Kaker 11, Zorman 7. Trener: Gregor Rozman.

Kamničanke so na gostovanju v Kopru pričakovano prišle še do svoje sedme zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Za zmago so potrebovale manj kot uro, z učinkovito igro pa se je izkazala novinka Sara Valenčič, ki je v sredo v srednjeevropski ligi ob zmagi nad Bekescsabo po štirih letih odigrala svojo prvo tekmo za Calcit Volley.

Prvi niz je bil praktično odločen že po asu Tine Kaker, saj so varovanke Gregorja Rozmana domačinkam pobegnile za sedem točk (9:2). Kanček upanja po preobratu so Ankarančanke imele po uspešnem napadu Marine Ćorić, saj so zaostajale le še za tri točke (8:11), vseh upov pa je bilo konec, ko je pri izidu 17:13 za Calcit Volley na servis prišla Katja Mihalinec. Do konca niza domačinke niso osvojile niti točke, zadnji dve je dosegla Sara Valenčič.

V drugem nizu so Kamničanke do prve odločilne prednosti prišle z delnim izidom 13:3, potem ko je bil izid na četrti točki izid še izenačen. Do prednosti so prišle z dvema asoma kapetanke Olivere Kostić, nato je domače sprejemalke namučila Katja Mihalinec, v napadu pa se je izkazala Valenčičeva. Tudi po visokem vodstvu se gostje niso zadovoljile, nadaljevale so z zbrano igro, z novim asom, tokrat Anje Zorman, pa so v 18 minutah prišle do vodstva z 2:0 v nizih.

Najbolj izenačen je bil tretji niz, v katerem Ankarančanke niti enkrat niso prišle do vodstva, toda tudi Kamničanke si do izida 16:14 niso priigrale več kot dve točki prednosti. Podobno kot v uvodnem nizu pa je bilo nadaljevanje za domačo ekipo usodno, saj so do konca tekme osvojile le še dve točki. Ob veliko boljši igri v napadu, izstopala je Valenčičeva, so gostje brez večjih težav prihajale do točk, zadnjo je dosegla Kakerjeva.


Navkljub dobri igri brez osvojene točke

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi sedmega kroga 1A. DOL za ženske doma izgubile s Formulo Formis z 1:3 (-22, -25, 22, -23). Tudi v prihodnjem krogu bodo Kamničanke igrale doma, njihove nasprotnice bodo Ljutomerčanke.

Calcit Volley II – Formula Formis  1:3 (-22, -25, 22, -23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Klinar (Radovljica), Markelj (Bled).

Calcit Volley II: Krašovec 12, Špoljarič 7, Topić, Lužovec 6, Javornik, Juhant, Ahačič, Bošeska, Žužek 6, Zatković 24, Sitar 8, Jerala 10, Šeme (L), Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Formula Formis: Bavdaž 9, Milosavljević 5, Sešel (L), Ajnihar 2, Ertl, Zdovc Sporer, Tupikina 13, Vovk 11, Trlep, Košenina 11, Džaković 22, Pravdič (L), Štampar. Trener: Iztok Kšela.

Med tednom so varovanke Francija Obolnarja prikazale še eno presenečenje več, saj so v Kopru na povratni tekmi četrtfinala pokala Slovenije v gosteh proti Ankaran Hrvatinom osvojile dva niza, kar jim je ob zmagi s 3:1 na prvi tekmi pred svojimi gledalci prineslo nastop na zaključnem turnirju. Proti gostjam iz Rogoze, ki svoje domače tekme igrajo v Hočah, so ostale praznih rok, vendar so z igro ponovno dokazale, da zasluženo igrajo med najboljšimi slovenskimi klubi.

Prvi niz se za domače odbojkarice ni začel najbolj obetavno, saj so jim gostje do nekdanjega prvega tehničnega odmora že pobegnile za pet točk (3:8), toda po bloku Manje Jerale so ga znižale na dve točki zaostanka (7:9). Bolj izkušene gostje so s štirimi zaporednimi točkami spet prišle do otipljivejše prednosti, po asu Danijele Džaković pa je bilo pred vstopom v končnico niza že 22:15 za Formulo Formis. Z novim asom Maje Košenine so prišle celo do sedmih zaključnih žog, toda na servis Eve Zatković, ki je bila ob dveh asih uspešna tudi v napadu, so se jim Kamničanke približale na minus dva, peti zaporedni servis domače korektorice pa je končal v mreži.

Drugi niz je bil bolj izenačen, odločal pa se je v sami končnici, v kateri so gostujoče odbojkarice izkoristile svojo drugo zaključno žogo. Eno so imele tudi Kamničanke, vendar se jim ni izšlo. V uvodu drugega niza so bile sicer spet boljše varovanke Iztoka Kšele, ki so z blokom Hane Tupikine povedle z 10:5. Po novem bloku, tokrat Teje Bavdaž, je bilo še 15:11 za gostje, vendar je na 19. točki Sara Sitar poskrbela za izenačenje in zanimivo končnico.

Obolnarjeve varovanke, ki so nekoliko nesrečno izgubile drugi niz, so hrabro vstopile v tretjega in po napaki gostij povedle s 6:2. Prednost štirih točk so branile vse do bloka Eve Zatković (16:12), a je Formula Formis na servis izkušene Aleksandre Milosavljević izid na 18. točki izenačila. Obetala se je še ena razburljiva končnica, vendar do nje ni prišlo, kajti z blokom Manje Jerale so domačinke povedle z 22:19, nato pa po napaki Žane Zdovc Sporer izkoristile drugo zaključno žogo za svoj prvi niz na tekmi.

Tudi v četrtem nizu je najmlajša ekipa v prvoligaški konkurenci nadaljevala z dobro igro. Z asom Sare Sitar so gostjam pobegnile za štiri točke (5:1), vodile so tudi še s 7:5, nato pa popustile, kajti z blokom Tupikine so gostje povedle z 11:7. Z asom Lane Žužek so Kamničanke Rogožanke na 19. točki ulovile, nato pa z dvema uspešnima napadoma Zatkovićeve povedle z 21:19. Čeprav so vodile še s 23:21, je zmage vseeno odšla v Rogozo, kajti s štirimi zaporednimi točkami, zadnjo je z blokom dosegla Angelina Ajnihar, so osvojile vse tri točke.

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja: »Na koncu nam je zmanjkalo tudi malce sreče, da bi osvojili vsaj točko, ki bi si jo zaslužili. Dekleta so prikazale boljšo igro kot med tednom v Kopru, toda žal naredimo kakšno lastno napako preveč in ta potem odloča niz. Upam, da bomo ohranili trenutno formo in če bomo tako igrali še naprej, bomo prej ali slej prišli do zmage. Morda že prihodnji teden, ko bomo gostili Ljutomer.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice