Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyja

25.02.2019

 

Iz Ljutomera s tremi pomembnimi točkami

Novice iz tabora Calcit VolleyjaDruga ženska ekipa Calcit Volleyja je v zadnji tekmi 17. kroga 1A. DOL za ženske v Ljutomeru premagala domačo ekipo s 3:0 (18, 10, 20).

Ljutomer – Calcit Volley II  0:3 (-18, -10, -20)

Ljutomer – Športna dvorana ŠIC Ljutomer, gledalcev 50, sodnika: Vrenko, Melavc.

Ljutomer: Rosič, Makoter, Kutnjak, Petek , Hochstatter , Anželj, V. Kosi, Nedok, N. Kosi, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

Calcit Volley II: Krašovec, Špoljarič (L), Topić1, Lužovec , Javornik, Juhant, Gadža, Bošeska, Žužek, Zatković, Šeme, Sitar, Jerala, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Varovanke Francija Obolnarja v letu 2019 v 1A. DOL za ženske še niso okusile slasti zmage, zato je bilo zanje gostovanje v Ljutomeru še toliko bolj pomembno. V prvem delu prvenstva so doma sicer visoko premagale Ljutomerčanke, vendar so Kamničanke v tekmo vstopile resno, brez podcenjevanja, kar se je na koncu odražalo tudi na rezultatu. S četrto prvenstveno zmago so kamniške princeske na osmem mestu prvenstvene lestvice prehitele Pucončanke, s katerimi se bodo pomerile v zadnjem krogu, z morebitno novo zmago pa redni del državnega prvenstva lahko končale celo na sedmem mestu.

Najmlajša ekipa v prvoligaški konkurenci je dobro vstopila v dvoboj z Ljutomerčankami, toda po vodstvu s 7:5 so nekoliko popustile, zato je po treh zaporednih točkah domače ekipe pri izidu 7:8 Franci Obolnar vzel polminutni odmor. Po njem so se Kamničanke spet zbrale, povedle z 12:9, pred vstopom v končnico pa so domačinkam že pobegnile za sedem točk (20:13). Razlika sedmih točk je bila tudi ob koncu niza.

Drugi niz je minil v popolni prevladi kamniške ekipe, ki je na polovici niza vodila z 12:6. Visoko vodstvo je ni uspavalo, še več, nadaljevale so z učinkovito igro v napadu in v bloku, pri izidu 22:9 pa je bil niz praktično odločen. Nekaj podobnega se je nakazovalo tudi v tretjem nizu, v katerem so Kamničanke vodile s 15:4 in 18:8 in čeprav je kazalo na njihovo gladko zmago, je moral Obolnar še enkrat vzeti polminutni odmor. Ljutomerčanke so se jim približale le na tri točke zaostanka (17:20), toda do preobrata ni prišlo, tako da so se kamniške odbojkarice domov vrnile s tremi točkami.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Že v prejšnjem krogu v Hočah so dekleta prikazale dobro igro, z njo pa so nadaljevale tudi v Ljutomeru. Upam, da je kriza, v katero smo padli, že za nami in da bomo nadaljevali z zmagami. Zavedamo pa se, da je v soboto pred nami izredno pomembna tekma, kajti od te tekme bo odvisno, ali bomo redni del državnega prvenstva končali na sedmem, osmem in devetem mestu, se pravi, ali bomo zelo skupino začeli z devetimi, šestimi ali tremi točkami. Zadnji dve tekmi so igrali dobro, bo pa vse odvisno od nas samih. Na trenutke igramo zelo dobro, še vedno pa nam na trenutke ponagaja sprejem.«


V Maribor bodo odšli kot drugouvrščeni

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 17. kroga 1. DOL za moške doma premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (21, 16, 14). V zadnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 2. marca, ob 17. uri, v dvorani Tabor z Mariborom igrali odločilno tekmo za drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva.

Calcit Volley – Panvita Pomgrad   3:0  (21, 16, 14)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Klinar (Žirovnica), Atanasov (Kranj).

Calcit Volley: Hribar (L), Golob (L), Jereb, Ratek 3, Vidmar 8, Babkov 13, Štalekar 4, Kvas, Lakner 6, Kotnik 2, Štembergar Zupan 11, Ivković 2, Lazar. Trener: Aleš Hribar.

Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Vori, Pulko 6, Rojnik 5, Beravs 2, Volovlek, Bogožalec 12, Bedrač 4, Marovt 3, Novak (L), Ratkai (L). Trener: Dejan Fujs.

Kamniški odbojkarji so že skorajda pozabili, kdaj so imeli kar teden dni časa, da so se lahko v miru pripravljali na svojega nasprotnika. V tem času so se v ekipo vrnili poškodovana Sašo Štalekar in Timotej Ratek ter oboleli Dmitrij Babkov, kar je bila dobra napoved za domačo ekipo, ki jo prihodnji teden čaka odločilna tekma za končno drugo mesto po rednem delu državnega prvenstva in s tem neposredno uvrstitev v polfinale končnice. Seveda pa so pred tem morali premagati tudi Sobočane, kar jim je po dobri uri igre tudi uspelo.

V uvodnem nizu so soboški odbojkarji povedli s 4:1, Sašo Štalekar je nato z blokom izid na peti točki izenačil, vendar so gostje z asom Aljoše Bogožalca domačinom še enkrat pobegnili za tri točke (10:7). A tudi tokrat njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po njihovi lastni napaki so Kamničani izid že na 12. točki izenačili. Domačini so na servis Aleksandra Ivkovića dosegli še tri zaporedne točke za vodstvo s 15:12, po bloku Jureta Laknerja, tokrat je bil na servisu Dmitrij Babkov, pa je bilo že 21:13 za Calcit Volley. V končnici so imeli domači odbojkarji nekaj težav na sprejemu, tako da so izkoristili šele svojo četrto zaključno žogo.

Babkov je na začetku drugega niza s svojimi float-servisi povzročal nemalo težav, Kamničani pa so z blokom Štembergar Zupana gostom pobegnili že za osem točk (9:1). S tem pa se serija njihovih točk še ni končala, kajti po asu Jureta Laknerja je bilo že 12:2 za domačo ekipo. Visoko vodstvo je nekoliko uspavalo domače odbojkarje, saj so Sobočani z asom Aljoše Bogožalca svoj zaostanek prepolovili na 8:13, zato se je Aleš Hribar odločil za polminutni odmor. Po njem dvomov o zmagovalcu drugega niza ni bilo več, čeprav so se gostje domačinov pri izidu 11:15 še približali na štiri točke zaostanka, toda na servis Matije Jereba in točko Timoteja Ratka so Kamničani prišli do kar desetih zaključnih žog za vodstvo z 2:0. Izkoristili so drugo.

Začetek tretjega niza je bil spet bolj izenačen, delno tudi po zaslugi domače ekipe, ki vanj ni vstopila najbolj zbrano. Nezadovoljen z igro svojih varovancev je Aleš Hribar po gostujočem izenačenju na sedmi točki zahteval polminutni odmor. Očitno so Kamničani njegove besede vzeli resno, saj so po uspešnem napadu Domna Kotnika in bloku Jureta Laknerja Sobočanom pobegnili na 13:8. S štirimi zaporednimi servisi Jureta Laknerja so domači odbojkarji z napadom iz druge linije Dmitrija Babkova povedli že z 19:10. Tekma je bila tako praktično odločena, končala pa se je z novim slabim servisom odbojkarjev Panvite Pomgrada.

Izjavi po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Najbolj pomembne so tri točke, s katerimi ostajamo v boju za drugo mesto. Sobočani so bili danes zelo nerazpoloženi za igro, zato sem se bal, da bomo padli pod njihov vpliv, kar se nam je sredi drugega in na začetku tretjega niza tudi zgodilo. Še vedno ne vem, zakaj se nam to dogaja in to je tisto, kar bomo morali odpraviti. Čeprav se nisem nikoli pritoževal glede poškodb svojih igralcev, sem vesel, da so se trije vrnili v igro, tako da bomo v nadaljevanju prvenstva imeli več možnosti izbire.«

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada: »Na ta način, s takšnim pristopom, bomo težko dobili kakšno tekmo v zeleni skupini, kaj šele proti tako kakovosti ekipi kot je kamniška.«


Prvič letos proti Rogožankam brez izgubljenega niza

Odbojkarice prve ženske Calcit Volleyja so v tekmi 17. kroga 1A. DOL za ženske doma premagale Formulo Formis s 3:0 (20, 18, 21). V zadnjem krogu rednega dela državnega prvenstva bodo Kamničanke v soboto, 2. marca, gostovale v Novi Gorici pri vodilni ekipi GEN-I Volleyja. Tekma se bo začela ob 18.00.

Calcit Volley – Formula Formis  3:0 (20, 18, 21)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 150, sodnika: Atanasov (Kranj), Klinar (Žirovnica).

Calcit Volley: Kotnik 6,  P. Marušič 1, Š. Marušič, Mihalinec 6, Pogačar 7, Kostić17, Janežič (L), Charuk 11, Kaker 6, Zorman . Trener: Gregor Rozman.

Formula Formis: Bavdaž 11, Milosavljević 2, Sešel (L), Ajnihar 1, Ertl, Godec, Vovk 8, Košenina 7, Džaković 9, Šalamun, Štampar 2. Trener: Iztok Kšela.

V letošnji sezoni so se Kamničanke in Rogožanke do nocojšnje tekme pomerile trikrat, vse tri so se končale šele v tie-breaku, več uspeha pa so imele varovanke Gregorja Rozmana, ki so v četrtfinalu pokala Slovenije svoje nasprotnice izločile v zlatem nizu, dobile pa so tudi tie-break v prvenstvenem obračunu.

V uvodnem nizu so prve do nekaj večje prednosti z blokom Nine Kotnik prišle domače odbojkarice, ki so gostjam pobegnile za tri točke (8:5). Toda Rogožanke so jim z dvema zaporednima točkama Teje Bavdaž odgovorile z vodstvom 10:8, po polmunutnem odmoru pa je Tina Kaker poskrbela za izenačenje na deseti točki, Eva Pogačar pa z asom za ponovnih plus tri za Calcit Volley (13:10). Čeprav so se jim gostje še približale na točko zaostanka (13:14), so Kamničanke na servis Polone Marušič in točko Lucy Charuk pobegnile na pet točk prednosti (19:14). Prednost petih točk je bila tudi ob koncu niza, ki ga je končala Kakerjeva, vendar so odbojkarice Formule Formisa pri izidu 20:22 že pošteno zapretile domači ekipi.

Tudi v drugem nizu so Kamničanke na servis Olivere Kostić prve prišle do bolj otipljive prednosti, zato je gostujoči trener Iztok Kšela pri zaostanku štirih točk (3:7) vzel prvi polminutni odmor. Čeprav so se njegove varovanke z asom Danijele Džaković domačinkam hitro približale na točko zaostanka (6:7), so razigrane Kamničanke s serijo točk prišle že do sedmih točk prednosti (15:8). Po novem polminutnem odmoru so Rogožanke sicer dosegle tri zaporedne točke, toda s serijo dobrih servisov je imele Nina Kotnik največ zaslug za neulovljivih 19:11 za Calcit Volley. Niz se je končal z napako gostij na servisu, ki so pred tem rešile dve zaključni žogi.

V tretjem nizu so kamniške odbojkarice na servis Kakerjeve povedle s 3:0, blokerka Calcit Volleyja pa je z dobro reakcijo na mreži vodstvo domače ekipe povečala na štiri točke (7:3). Domačinke so tudi v nadaljevanju niza ohranile potrebno zbranost in po napaki gostij prišle do petih točk prednosti (15:10). V obrambi se je nekajkrat izkazala Leja Janežič, ki je rešila nekaj že na videz nerešljivih žog, v napadu pa je Eva Pogačar imela dovolj razpoloženih soigralk, da so v končnico niza Kamničanke vstopile z vodstvom 21:16. Do konca tekme je domači trener Gregor Rozman vzel oba polminutna odmora, Kšela še enega, na servis Anje Ertl in po lastni kamniški napaki pa je bilo le še 23:21 za domačo ekipo. Toda z blokom Pogačarjeve so Kamničanke le prišle do treh zaključnih žog za končno zmago, ki jo je z asom potrdila Katja Mihalinec.

Izjavi po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Imeli smo teden dni časa, da se dobro pripravimo na Formulo Formis, iskreno rečeno pa si tudi nismo želeli z njimi še četrtič v sezoni igrati tie-breaka. Pristop je bil pravi ne glede na težave, s katerimi se sooča Formula Formis, odigrali smo zrelo tekmo, držali smo se dogovorjenega. Sicer ni bila briljantna tekma z naše strani, vendar je bilo to dovolj za zmago.«

Iztok Kšela, trener Formule Formisa: »Danes ni bilo enega klika v naši ekipi, da bi prišli do serije zaporednih točk in naredili tekmo bolj zanimivo. Domačinke so ves čas kontrolirale igro, mi pa, ko smo padli na sprejemu, nismo več imeli možnosti za presenečenje. Ni kaj, Calcit je danes zmagal zasluženo. Naš cilj na prihodnjih tekmah je, da v četrtfinalu končnice premagamo Šempeter in se uvrstimo v polfinale.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice