Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyja

03.12.2018

 

Kamniške mladinke zanesljivo na finalni turnir

Novice iz tabora Calcit VolleyjaV dvorani OŠ Stranje je v organizaciji OK Kamnik potekal eden od dveh polfinalnih turnirjev mladinskega državnega prvenstva. Prvo mesto so z dvema zmagama prepričljivo osvojile odbojkarice domače ekipe, ki so na prvi tekmi premagale Olimp Ljubljano z 2:0 (20, 21), nato pa še Swatycomet Zreče z 2:0 (11, 10). Na finalnem turnirju bo igrala tudi Nova KBM Branik, ki je v odločilni tekmi premagala Zrečanke.

Pred začetkom polfinalnega turnirja v Stranjah so bile v vlogi favoritinj domače odbojkarice, saj skorajda vse igrajo v prvoligaški konkurenci za drugo ekipo Calcit Volleyja, Eva Pogačar in Anja Zorman pa za prvo kamniško ekipo. Vendar ne smemo pozabiti, da so prav vse včeraj imele težke preizkušnje v članski konkurenci, tako pa le dobrih dvanajst ur časa, da so se pripravile na polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva.

Na prvi tekmi so se morale Kamničanke pošteno potruditi, da so zlomile odpor borbenih Ljubljančank, ki jih vodi nekdanji trener članske ekipe Calcit Volleyja Oleg Gorbačov. Še bolj izenačen je bil štajerski obračun med Novo KBM Branikom I in Swatycometom Zreče. Nekoliko presenetljivo so prvi niz dobile Zrečanke, v drugem pa so Mariborčanke pod vodstvom Sama Miklavca le uredile svoje vrste in izid izenačile. V tie-breaku so zreške odbojkarice spet prikazale odlično igro, tekmice pustile na deseti točki ter se z domačinkami pomerile za neposredno napredovanje na finalni turnir.

V tekmi za prvo mesto na polfinalnem turnirju je bilo vse v znamenju varovank Francija Obolnarja, ki ničesar niso prepustile naključju. Z odličnimi servisi so povzročile nemalo težav Zrečankam, ki so bile nemočne tudi v napadu, o premoči domače ekipe pa govori tudi število osvojenih točk nasprotne ekipe. »Zelo smo zadovoljni z uvrstitvijo na finalni turnir. Pristop vseh igralk je bil odličen, še zlasti v tekmi z Zrečami so ostale zbrane in čeprav so si že na začetku priigrale veliko prednost, niso popuščale do konca. Glede na to, da je za njimi naporen vikend, si zaslužijo pohvale, tako kot tudi naši navijači,« je razplet polfinalnega turnirja komentirala Tjaša Gadža, pomočnica trenerja domače ekipe Francija Obolnarja.

Na prvi tekmi repasaža Mariborčanke niso dovolile še enega presenečenja. Ljubljančanke so se sicer borile po svojih najboljših močeh, vendar to ni bilo dovolj za razigrane bankirke. Tudi v odločilni tekmi za drugo mesto in s tem še drugo vozovnico na finalni turnir, ki bo na sporedu 13. januarja prihodnje leto, so odbojkarice Nove KBM Branika ohranile potrebno zbranost in se v pravem trenutku maščevale Zrečankam za poraz na prvi medsebojni tekmi turnirja v Stranjah.

Izidi polfinalnega turnirja mladink v Stranjah

Calcit Volley - Olimp Ljubljana 2:0 (25:20, 25:21)

Nova KBM Branik 1 - Swatycomet Zreče 1:2 (19:25, 25:21, 10:15)

Calcit Volley - Zreče 2:0 (25:11, 25:10)

Olimp Ljubljana - Nova KBM Branik 1 0:2 (18:25, 17:25)

Zreče - Nova KBM Branik 1 0:2 (16:25, 21:25)

Postave udeleženk polfinalnega turnirja v Stranjah

Calcit Volley: Krašovec, Špoljarič (L), Bevc, Kukman, Javornik, Juhant, Pogačar, Bošeska, Žužek, Zatković, Sitar, Jerala, Gojak (L), Zorman. Trener: Franci Obolnar.

Olimp Ljubljana: Kraševec, Ravnik, Pavlič, Fekonja, Nagode, Tavčar, Lončar, Povh, Muharemović, Tetkičić, Velepec, Vehovec (L), Kregar (L), Zohil. Trener: Oleg Gorbačov.

Nova KBM Branik: Winkler, Bračko, Mar, Bengez, Natek, N. Cikač (L), U. Cikač (L), Grubišič Čabo, Detiček, Boroja, Kramberger, Šijanec, Bratkovič, Lorber Fijok. Trener: Samo Miklavc.

Swatycomet Zreče: Škerl Rifelj, Škoflek (L), Iršič, Pec, Lajhar, Skerbinšek, Vovk, Goršek, Žigon. Trener: Boris Klokočovnik.


Odbojkarji z zmago spet na tretjem mestu

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga 1. DOL za moške v gosteh premagali Panvito Pomgrad s 3:0 (23, 23, 16). V prihodnjem krogu bodo Kamničani v soboto, 8. decembra, ob 20. uri, igrali z Mariborom, še pred tem pa jih v sredo, 5. decembra, čaka povratna tekma pokala Challenge v švicarskem Näfelsu.

Panvita Pomgrad – Calcit Volley  0:3 (-23, -23, -16)

Murska Sobota – Dvorana OŠ I, gledalcev 100, sodnika: Seifried (Maribor), Melavc (Šempeter v Savinjski dolini).

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 7, Novak (L), Ratkai (L), Rojnik 11, Beravs 3, Flisar 3, Volovlek, Bogožalec 14, Bedrač 8, Marovt. Trener: Dejan Fujs.

Calcit Volley: Pereira 12, Hirbar (L), Bregar, Golob (L), Jereb 2, Ratek 2, Vidmar 11, Babkov, Štalekar 10, Lakner 1, Kotnik 9, Štembergar Zupan 1, Ivković 1. Trener: Aleš Hribar.

Kamničani so med tednom v prvi tekmi prvega kroga pokala Challenge doma premagali Biogas Volley Näfels s 3:0 in vsaj za trenutek pozabili na nepričakovan poraz v sedmem krogu domačega prvenstva, ko so v gosteh izgubili s Črnučami. Vseeno pa so na nekoliko načeto samozavest na gostovanju v Murski Soboti proti vedno neugodni Panviti Pomgrad nujno potrebovali zmago pred serijo pomembnih tekem do konca leta, ko bo vrhunec predstavljal zaključni turnir pokala Slovenije.

V izenačenem prvem nizu si nobena ekipa do končnice ni priigrala večje prednosti. Večinoma so bili za točko ali dve sicer v prednosti kamniški odbojkarji, vendar so jih domačini vedno ulovili. V končnici niza pa so gostje prišli do štirih zaključnih žog za vodstvo z 1:0 v nizih, toda kapetan domače ekipe Gorazd Flisar je poskrbel, da so Kamničani vodili le še za točko. Da do popolnega preobrata ni prišlo, je bil zaslužen Maxson Pereira.

Tudi v drugem nizu je bila prednost na strani kamniške ekipe, ki so s številnimi menjavami držali visok ritem igre. Sobočani so naredili vse preveč napak na servisu, kar je gostom olajšalo delo za vodstvo z 20:15, Podobno kot v uvodnem nizu pa so se morali v končnici gostje pošteno potruditi, da so s točko Domna Kotnik povedli z 2:0 v nizih.

Po zaostanku dveh nizov so se domači odbojkarji sprijaznili s porazom. Še naprej so imeli težave na servisu, tudi njihov sprejem ni bil najboljši, Kamničani pa so jim po vodstvu z 12:11 pobegnili na 20:14. Visoke prednosti odbojkarji Calcit Volleyja niso zapravili, tekma pa se je končala z 21-to lastno napako domače ekipe. Z novimi tremi točkami so Kamničani spet na tretjem mestu prvenstvene lestvice.

Izjava po tekmi

Aleš Hribar, trener Calcit Volleyja: »Čeprav smo v določenih trenutkih tekme delali neumnosti, lahko igralcem čestitam za prikazano igro, kajti v Murski Soboti nikoli ni lahko priti do zmage. Prepričan sem, da bodo Sobočani v nadaljevanju prvenstva še nevarni, za nas pa je ta zmaga po spodrsljaju s Črnučami še toliko bolj pomembna.«


 

Odbojkarice so svoje druge prvenstvene zmage

Odbojkarice druge ženske ekipe Calcit Volleyja so v tekmi osmega kroga 1A. DOL za ženske v domači dvorani premagale Ljutomer s 3:0 (15, 17, 16). V prihodnjem krogu bodo Kamničanke gostovale v Puconcih.

Calcit Volley II – Ljutomer  3:0 (15, 17, 16)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Kern (Kranj), Vrenko (Šempeter).

Calcit Volley II: Krašovec 7, Špoljarič (L), Topić 1, Lužovec 7, Javornik, Juhant 1, Gadža, Bošeska, Žužek 6, Zatković 15, Šeme, Sitar 9, Jerala 9, Gojak (L). Trener: Franci Obolnar.

Ljutomer: Rosič, Makoter 4, Kutnjak 5, Petek 9, Hochstatter 1, Anželj 11, V. Kosi, Nedok, N. Kosi, Rakuša (L). Trener: Andrej Tot.

V svoji drugi zaporedni domači tekmi so kamniške princeske gostile Ljutomer, ki je v dozdajšnjih sedmih tekmah osvojil le točko, na drugi strani so bile Kamničanke pri eni zmagi. Svojo dobro formo so varovanke Francija Obolnarja unovčile tudi v zanje nadvse pomembni tekmi v boju za obstanek, v nedeljo pa večino igralk v dvorani OŠ Stranje čaka polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva.  

Gostje iz Ljutomera, ki jih vodi nekdanji slovenski reprezentant Andrej Tot, so spodbudno začele dvoboj z domačo ekipo, a le do vodstva s 3:0, kajti po njem je bilo vse v znamenju Kamničank, ki so na servis Sare Sitar dosegle pet zaporednih točk. Tudi v nadaljevanju niza so varovanke Francija Obolnarja nadaljevale z dobrimi servisi, s katerimi so nasprotnice oddaljile od mreže, učinkovite so bile tudi v napadu, saj je Lana Žužek dobro razigrala soigralke. Prav po njenem bloku so gostjam pobegnile že za devet točk (16:7), vodstvo z 1:0 v nizih pa je potrdila Špela Lužovec.

Tudi v drugem nizu so Kamničanke prevladovale na igrišču. Povedle so s 3:0, nato pa prednosti niso več izpustile iz rok. Ljutomerčanke so se jim sicer še približale na dve točki zaostanka (6:8), po asu Eve Zatković pa je bilo že 12:6 za Calcit Volley II. Visoko vodstvo ni uspavalo domače ekipe, ki je z zbrano igro brez večjih težav prišla do osmih zaključnih žog za zmago v drugem nizu. Sara Sitar je izkoristila že prvo.

Visoko raven svoje igre so domače odbojkarice ohranile tudi na začetku tretjega niza, ko so na servis Lane Žužek in z blokom Manje Jerale Ljutomerčankam pobegnile za šest točk (7:1). Razpoložena Eva Zatković je po še enem dobre napadu poskrbela za vodstvo z 12:4, toda po visokem vodstvu jim je nekoliko popustila zmago. Gostje so dosegle štiri zaporedne točke, po polminutnem odmoru pa so Kamničanke vajeti igre spet vzele popolnoma v svoje roke ter prišle po točki podajalke Tine Topič, ki je tik pred tem stopila na igrišče, do svoje druge zmage v letošnjem državnem prvenstvu. Z njo so se učvrstile na osmem mestu.

Izjava po tekmi

Franci Obolnar, trener Calcit Volleyja II: »Nikoli ne vemo, kako se bo razvijala tekma, ali bo šlo, ali ne. Vedel sem, da smo močnejši od njih, sem si pa želel gladke zmage, kajti v nedeljo nas čaka polfinalni turnir mladinskega državnega prvenstva. Ljutomer igra v polju dobro, in če ne igraš resno, imaš z njim lahko težave. Zelo pomembno je bilo, da so dekleta tekmo vzele resno, spet pa moram pohvaliti gledalce, ki jih morda res ni bilo veliko, zato so pa toliko bolj zvesti in glasni.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec in Calcit Voleyball


<< Nazaj | Novice