Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

30.11.2020

 

Formis bo zdaj sam na prvem mestu

Novice iz tabora Calcit VolleyballV derbiju osmega kroga 1B. DOL za ženske so odbojkarice Formisa v Stranjah premagale drugo kamniško ekipo s 3:0 (24, 16, 23). Za Kamničanke je bil to prvi poraz v petih tekmah, medtem ko so Hočanke še naprej brez poraza. V prihodnjem krogu bo Calcit Volley II v soboto, 5. decembra, gostoval v Kranju pri Triglavu.

Calcit Volley II – Formis  0:3 (-24, -16, -23)

Stranje – Dvorana OŠ Stranje, brez gledalcev, sodnika: Golob, Maglič.

Calcit Volley II: Krašovec 5, Topič, Stupar, Lužovec 15, Javornik 8, Povh, Zorman 4, Žužek 2, Žvegla, Andrejič, Sitar 5, T. Gojak (L), A. Goja (L), Kraševec 1. Trenerka: Katarina Vraber.

Formis: Bavdaž 9, Podjavoršek, Stražišar, Škoflek (L), Fišer 12, Zupan (L), Godec 9, Detiček, Daks, Grubišič Čabo 13, Babič, Štampar 7, Lukman, Halužan Sagadin 4. Trener: Boris Klokočovnik.

Pred derbijem v Stranjah sta bili obe ekipi brez poraza, brez poraza pa so za zdaj še Pucončanke, ki pa so odigrale le dve tekmi. V Stranjah so bile bolj zbrane gostje iz Hoč, ki so slavile v napetih končnicah prvega in drugega niza, v drugem pa so že na začetku povedle z 8:1 in niz tudi zanesljivo dobile. Zmaga Formisa je bila zaslužena, v svojih vrstah je imel več razpoloženih igralk, dosegel je tudi več asov (osem proti štirim), blokov (osem proti pet) in bil tudi bolj učinkovit v napadu (41-odstotkov proti 35-odstotkov).

V prvem nizu so z asom Špele Lužovec domače odbojkarice povedle s 5:2, toda s štirimi zaporednimi so do vodstva prišle gostje iz Hoč. Tudi do končnice je bil Formis ves čas v prednosti, z asom Nike Fišer pa je vodil že z 18:13. Kamničanke se niso predale, ob bolj zbrani igri so s točko Nine Kraševec izid na 23. točki izid izenačile, vendar do popolnega preobrata ni prišlo, Formis pa je po lastni napaki domače ekipe izkoristil tretjo zaključno žogo.

Na servis Fišerjeve, ki je dosegla tudi dva asa, so gostje že na začetku drugega niza domačinkam pobegnile za sedem točk (8:1). Do sredine niza so se jim Kamničanke ob servisih Žive Javornik in Anje Zorman približale na tri točke zaostanka (9:12), vendar so Hočanke pred vstopom v končnico niza z uspešnim napadom Teja Bavdaž prišle že do neulovljivih osem točk prednosti (20:12). Z asom je niz končala Jelena Grubišič Čabo.

Veliko bolj izenačen je bil tretji niz, v katerem so s točko Žane Godec hoške odbojkarice povedle s 6:4, a so s petimi zaporednimi točkami, zadnjo so z napako prispevala gostje, Kamničanke povedle z 9:6. V še boljšem položaju so bile varovanke Katarine Vraber po dveh zaporednih blokih Zormanove (18:14), vendar je z blokom za izenačenje na 20. točki vrnila Žana Halužan Sagadin. V še eni napeti končnici so bile, podobno kot v prvem nizu, boljše gostje, ki so tokrat izkoristile prvo zaključno žogo.

Po izgubljenem nizu ni bilo več dvomov

Odbojkarji Calcit Volleyja so v prvi tekmi 12. kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški v Murski Soboti premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (-19, 18, 21, 18). V prihodnjem krogu, v soboto, 5. decembra, bodo ob 19. uri, v športni dvorani Kamnik gostili vodilni ACH Volley.

Panvita Pomgrad – Calcit Volley 1:3 (19, -18, -21, -18)

Murska Sobota – Dvorana OŠ 1, brez gledalcev, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem), Miklošič (Maribor).

Panvita Pomgrad: Ražnatović 7, Potočnik, Vori (L), Vinkovič 4, Drvarič , Vrabl (L), Radović 9, Rojnik 15, Flisar, Lakner 6, Novak 3, Bedrač 2, Grabnar. Trener: Aleš Hribar.

Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar, Purič 4, Kosmina 7, Gasparini 24, Hebda 12, Klobučar, Jerončič, Brulec 1, Beravs, Štalekar 16, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

V prvi letošnji medsebojni tekmi so soboški odbojkarji v prvem nizu presenetili Kamničane, ki pa v nadaljevanju tekme niso več dovolili presenečenja. Zelo prepričljivi so bili tudi na vseh dozdajšnjih tekmah po vrnitvi na odbojkarska igrišča, v Murski Soboti pa se je ponovila zgodba iz Kamnika. Sobočani so slavili v uvodnem nizu, v preostalih treh pa so bili boljši varovanci Gregorja Jerončiča. S kar osmimi bloki se je izkazal Sašo Štalekar, v napad pa je bil najbolj učinkovit Mitja Gasparini s 24. točkami.

V prvem nizu je bil izid  do osme točke izenačen, nato pa so domačini povedli z 10:8, na servis Branislava Radovića pa so prišli do treh točk prednosti (14:11). Gregor Jerončič je vzel polminutni odmor. Toda tudi po njem so bili domačini boljši, dosegli so še dve točki, pri zaostanku šestih točk (14:20) pa je Jerončič vzel še svoj drugi polminutni odmor. A tudi to ni zaustavilo razigranih Sobočanov, ki so izkoristili že svojo prvo zaključno žogo.

V drugem nizu so prvi do dveh točk prednosti spet prišli domači odbojkarji (6:4), vendar je Hebda že na sedmi točki izenačil, po seriji blokov, zadnjega je dosegel Diko Purič, pa so Kamničani povedli s 13:10. Za polminutni odmor se je tokrat odločil domači trener Aleš Hribar, ki je po dveh zaporednih asih Mitje Gasparinija vzel še svojega drugega, saj so gostje Sobočanom pobegnili že za pet točk (16:11). Njegovi varovanci so se gostom sicer še približali na tri točke zaostanka (13:16 in 15:18), po novi točki Gasparinija pa so Kamničani bili na pragu izenačenja v nizih (23:16). Drugo zaključno žogo je, kako drugače kot z blokom, šestim kamniškim v drugem nizu, izkoristil Purič.

Tudi tretji niz je bolje začela domača ekipa, ki je po bloku Jureta Laknerja, ki je svojo odbojkarsko pot začel v Calcit Volleyju, letos pa je odšel v Mursko Soboto, povedla s 7:3. Veliko zaslug za visoko vodstvo Sobočanov je imel s svojimi servisi tudi Žan Bedrač, v še težjem položaju pa so bili Kamničani po svoji lastni napaki, saj so zaostajali že za pet točk (5:10). S petimi točkami prednosti so vodile še pri izidu 18:13, s tremi zaporednimi pa so Kamničani Hribarja prisilili k prvemu polminutnemu odmoru v tretjem nizu. Zelo kmalu je Hribar posegel še po drugem, kajti Hebda je izid na 18. točki izenačil, vsekakor pa velja omeniti še Puriča, ki je na servisu predstavljal nerešljivo uganko za domače sprejemalce. Čeprav so Sobočani še povedli z 20:18, so jim Kamničani s petimi zaporednimi točkami pobegnili na 23:20. Za prvo zaključno žogo za vodstvo z 2:1 v nizih je poskrbel Gasparini, kapetan Kamničanov pa ga je z blokom tudi končal.

Z asom Laknerja so soboški odbojkarji v četrtem nizu povedli z 2:0, vodili pa so do šeste točke, ko je izid izenačil Gasparini, prvič pa so Kamničani povedli z asom Štalekarja (10:9). Po novem asu, tokrat Gasparinija, je bilo 13:10 za Calcit Volley, ki prednosti ni več izpustil iz rok. Pri zaostanku štirih točk (11:15) je Hribar vzel še svoj drugi polminutni odmor v četrtem nizu, vendar niti to ni zaustavilo kamniških odbojkarjev, ki so jim s točko Hebde pobegnili na 20:13. S tem je bila tekma odločena, kapetan Kamničanov, Mitja Gasparini, pa je s pomočjo mreže, z asom potrdil osmo letošnjo zmago Calcit Volleyja v domačem prvenstvu.

Izjava po tekmi

Gregor Jerončič, trener Calcit Volleyja: »V prvem nizu smo čakali nasprotnika, Sobočani pa igrali srčno, borili so se za vsako žogo, predvsem pa so odlično servirali. Dobili smo štiri ase, ki so bili res lepi, vendar pa je bila težava v tem, da jih nismo ogrozili ne s servisom, kot da smo bili nekoliko na stand-byju. Težave na sprejemu smo bolj ali manj imeli vso tekmo, vendar smo začeli bolje servirati, boljši smo bili tudi v bloku in to nam je prineslo zmago z ne ravno najboljšo igro. Predvsem bomo morali v vsako tekmo vstopiti bolj odločno, ne čakati nasprotnika, ki te hitro kaznuje.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice