Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

28.09.2020

 

Tudi v Mariboru do dveh točk

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarji Calcit Volleyja so v derbiju drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški po hudem boju v gosteh ugnali domači Merkur Maribor s 3:2 (18, 18, -28, -23, 11). Že v sredo čaka Kamničane nova preizkušnja, ko bodo v svoji dvorani v sredo, 30. septembra, ob 18. uri, gostili Salonit Anhovo.

Merkur Maribor – Calcit Volley  2:3 (-18, -18, 28, 23, -11)

Maribor – Dvorana Tabor, gledalcev 300, sodnika: Valentar (Ravne na Koroškem), Miklošič (Maribor).

Merkur Maribor: Cafuta 8, Herman (L), Mulec 2, Detela, Bračko 4, Možič 20, Košenina (L), Donik 4, Uremovič 5, A. Adžović, Planinšič 2, Kisiljuk 2, Ikhbayri 26, Kovačič. Trener: Sebastijan Škorc.

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič 12, Kosmina 14, Gasparini 23, Hebda 20, Brulec 1, Beravs, Štalekar 16, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

V prvem krogu državnega prvenstva so kamniški odbojkarji težje kot so pričakovali prišli do zmage proti Hiši na kolesih Triglav, ki jim je odvzela točko, na drugi strani so Mariborčani v dvorani Tivoli namučili aktualnega državnega prvaka, ACH Volley. Sicer pa so bili že v lanski sezoni varovanci Sebastijana Škorca trd oreh za kamniško ekipo, za katero je bil še posebej boleč poraz na zaključnem turnirju pokala Slovenije, ko so v polfinalu izločili domači Calcit Volley. Tokrat so bili v Mariboru blizu zmage s 3:0, saj so vodili z 2:0 v nizih in 22:18 v tretjem, toda po preobratu so domačini prišli do petega niza. V njem so bili boljši Kamničani, ki so še drugič zaporedoma slavili s 3:2.

Z manj nervoze in bolj odločno so v prvi niz vstopili kamniški odbojkarji, ki so že uvodoma z asom Jana Brulca domačinom ušli za šest točk (6:0). Po polminutnem odmoru se je domači trener Sebastijan Škorc odločil tudi za prvo menjavo, ko je Kisiljuka zamenjal Žiga Donik, a tudi to ni prineslo preobrata, kajti po lastni napaki Mariborčanov je bilo že 12:4 za Calcit Volley. V še težje položaju so bili domačini po točki Dike Puriča (15:7), visoke prednosti pa Kamničani niso izpustili do konca niza. Kapetan gostov Mitja Gasparini je poskrbel za prvo zaključno žogo od osmih, drugo je izkoristil Milosz Hebda.

V drugem nizu sta bili ekipi izenačeni do osme točke, večinoma so za točko vodili Kamničani, ki so po asu Saše Štalekarja prvi pobegnili za dve (10:8). Tudi v tem nizu se je prvi za polminutni odmor odločil mariborski trener, kajti po napaki njegovih varovancev je Calcit Volley pobegnil za tri točke (15:12). Razpoloženi gostje, ki so prevladovali v vseh elementih igre, so z novim asom, tokrat Gasparinija, povedli z 19:15, vodstvo z 2:0 v nizih pa jim je zadišalo po zaslugi Dike Puriča, ki je bil prav tako uspešen na servisu (22:17). Niz je z dvema zaporednima točkama končal edini tujec v kamniški ekipi, Hebda.

Tudi v tretjem nizu so prvi do nekoliko večje prednosti prišli kamniški odbojkarji, ki so s točko Štalekarja povedli s 4:1. Vendar njihovo veselje ob nekoliko večji prednosti ni bilo dolgotrajno, kajti Kisiljuk je z asom na šesti točki izid že izenačil. Do desete točke sta bili ekipi še skupaj, nato pa so Kamničani z delnim izidom 9:3, zadnjo točko je dosegel Purič, prišli do vodstva z 19:13. Borbeni Mariborčani se na krilih odličnega Ahmeda Ikhbayrija niso predali, čeprav so pred vstopom v končnico niza zaostajali za štiri točke (18:22). Libijski korektor je s kar štirimi zaporednimi točkami, veliko zaslug zanje je imel s svojimi servisi tudi Miha Cafuta, poskrbel za popolni preobrat. Domačini so prišli celo do dveh zaključnih žog, ki so jih gostje ubranili, sedmo pa je le izkoristil Rok Možič.

Na krilih zmage v tretjem nizu so domači odbojkarji začeli četrtega in po še enem napadu Možiča povedli s 6:2. Kamničani so še naprej imeli težave na sprejemu, popustili so tudi v bloku, kar so Mariborčani izkoristili in z novim asom Cafute prišli celo do petih točk prednosti (13:8). Za preobrat so tokrat poskrbeli kamniški odbojkarji, ki so se na servis Hebde vrnili v igro in s točko Martina Kosmine izid na 14. točki izenačili, z blokom Puriča povedli s 16:15. Podobno kot že v tretjem nizu so tudi v četrtem gostje pred vstopom v končnico imeli lepo prednost treh točk (22:19), spet pa je bil Cafuta tisti, za katerega Kamničani na servisu niso imeli rešitve. Mladi Možič je poskrbel za domače vodstvo s 23:22, z dvema zaporednima točkama pa je niz končal Filip Uremovič.

Zmagovalca derbija drugega kroga Sportklub prve odbojkarske lige – moški je tako odločal peti niz, v katerem so prvi do dveh točk prednosti po zaslugi Možiča prišli mariborski odbojkarji (5:3). Na menjavo strani so s točko prednosti vseeno odšli gostje, ko je Purič z blokom zaustavil napad domačinov. V še eni napeti končnici so bili kamniški odbojkarji tisti, ki so bili nekaj časa v težjem položaju, saj so Mariborčani povedli z 10:9, toda na servis Jana Brulca so varovanci Gregorja Jerončiča spravljali v obup domačo ekipo, ki zanje ni imela dovolj visokega bloka. Izkušeni Gasparini je svoji ekipi priboril štiri zaključne žoge za novi dve točki, drugo je nato izkoristil Štalekar.

Z zbrano igro do novih treh točk

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi tretjega kroga Sportklub prve odbojkarske lige - ženske v gosteh premagale domačo Luko Koper s 3:0 (18, 17, 21). Po dveh odigranih tekmah imajo tako vseh šest točk, svojo prvo domačo tekmo pa bodo odigrale soboto, 3. oktobra, ko bodo gostile ekipo ATK Grosuplje.

Luka Koper – Calcit Volley  0:3 (-18, -17, -21)

Koper – Dvorana OŠ Koper, sodnika: Klinar (Žirovnica), Markelj (Bled).

Luka Koper: Primik, Đukić 9, Kladnik 1, Debernardi (L), Suljić, Smolnik 7, Uršič 1, Širol 5, Simčić (L), Pavlovič 2, Kaker 8. Trener: Dragan Grmača.

Calcit Volley: Mihevc 5, Pogačar 4, P. Marušič, Š. Marušič, Vovk 4, Brulec Kostić 12, Boisa 3, Zatković 4, Janežič (L), Charuk 9, Jerala6 , Radišković 10. Trener: Aljoša Jemec.

Pred dobrimi 18 meseci so koprske odbojkarice v prvi četrtfinalni tekmi končnice državnega prvenstva doma, s 3:2 presenetile Kamničanke, ki so se po domači zmagi s 3:0 uvrstile v polfinale. Lani so aktualne državne prvakinje dobile obe tekmi, obakrat brez izgubljenega niza, brez izgubljenega niza pa so dobile tudi prvo letošnje medsebojno srečanje. Po zmagi v uvodnem krogu nad Ankaranom je bil to za koprsko ekipo prvi letošnji poraz, medtem ko so varovanke Aljoše Jemca še drugič zaporedoma slavile v gosteh.

Že v uvodu prvega niza so kamniške odbojkarice najavile, da niti malo ne podcenjujejo koprske ekipe. Na servis Andjelke Radišković so po uspešnem napadu Lucy Charuk povedle s 7:3. Po zaslugi Dajane Smolnik in Neje Širol so se domače odbojkarice še vrnile v igro, za gostjami so zaostale le za točko (11:12), toda razigrana Radiškovićeva je s štirimi zaporednimi uspešnimi napadi Calcit Volleyju priborila pet točk prednosti (16:11). Domači trener Dragan Grmača je vzel še svoj drugi polminutni odmor, vendar na manj kot dve točki zaostanka njegove varovanke niso prišle (15:17). V končnici so Koprčanke naredile preveč lastnih napak, tako da so Kamničanke brez večjih težav prišle do vodstva z 1:0 v nizih.

Še bolj prepričljivo so gostje do zmage prišle v drugem nizu. S servisi so domačinke, ki so imele veliko težav na sprejemu, oddaljile od mreže, v napadu pa je Eva Pogačar lepo razigrala soigralke. Po dveh njenih zaporednih asih je bilo že 13:7 za calcitovke, niz pa je bil praktično odločen po dveh uspešnih napadih Olivere Brulec Kostić (18:9). Kamničanke so v končnici prišle celo do dvanajstih zaključnih žog za zmago v drugem nizu, štiri so domačinke na servis Nine Đukić ubranile, po polminutnem odmoru pa je peto le izkoristila Katja Mihevc.

Tudi začetek tretjega niza je bil v znamenju gostujoče ekipe, ki je nadaljevala z dobrim začetnim udarcem, skupaj je imela 11 asov, in po napadu Ane Marije Vovk so Kamničanke vodile z 9:3. S polminutnim odmorom so Koprčanke zaustavile njihov nalet in po točki Tine Kaker, ki je zadnjih dve sezoni uspešno igrala za Kamničanke ter bloku Lane Pavlović so zaostajale le še za dve točki (13:15). Za prvi polminutni odmor v tretjem nizu se je odločil tudi Aljoša Jemec, z dvema zaporednima točkama, svojima prvima v prvoligaški konkurenci, pa je domačinke zaustavila Naja Boisa. Vendar se domačinke še niso predale, saj so pred vstopom v končnico še trikrat približale na dve točki zaostanka, zadnjič pri 20:200, toda Brulec Kostićeva, Charukova in Boisa, ki je dosegla tudi zadnjo točko na tekmi, so zadeve postavile na svoje mesto.

Izjava po tekmi

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »Veseli me, da so dekleta resno vzele naš dogovor in tekmo odigrale tako, kot je takšne tekme treba odigrati. Že iz preteklosti vemo, da so lahko takšne nasprotnice zelo neugodni, če jim dovoliš, da se razigrajo. Tokrat jim tega nismo dovolili, igrali smo dovolj zavzeto, da naša zmaga niti v enem trenutku ni bila vprašljiva. Ker nam je rezultat to dovoljeval, smo lahko priložnost za igro ponudili praktično vsem igralkam, ki so jo dobro izkoristile in so svojo nalogo pravile kot je treba.«


<< Nazaj | Novice