Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

25.10.2021

 

Z blokom Kosmine do treh točk v Murski Soboti

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi četrtega kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v gosteh premagali Panvito Pomgrad s 3:1 (19, 19, -24, 23). Že v sredo, 27. oktobra, bodo Kamničani, v vnaprej odigrani tekmi osmega kroga gostovali pri ekipi Merkur Maribor, tekma bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo, v soboto, 30. oktobra, pa bodo v petem krogu domačega prvenstva gostili Salonit Anhovo.

Panvita Pomgrad – Calcit Volley 1:3 (-19, -19, 24, -23)

Murska Sobota – Dvorana OŠ I, gledalcev 150, sodnika: Rožej, Juraja.

Panvita Pomgrad: Vori (L), Vinkovič 14, McConnell 11, Drvarič 1, Vrabl (L), Radović 10, Rojnik 19, Flisar, Lakner 1, Bedrač 3, Fužir, Novak (L), Hafner, Grabar. Trener: Dejan Fujs.

Calcit Volley: Kos 2, Hribar (L), Bregar 12, Purić 10, Kosmina 20, Gasparini, Klobučar 18, Siirilä 4, Brulec 3, Beravs 1, Plot (L), Mujanović, Pavlović. Trener: Matija Pleško.

Še vedno oslabljena kamniška ekipa, saj trener Matija Pleško ne more računati na poškodovana Mitjo Gasparinija in Danila Pavlovića, je bila po prvi prvenstveni zmagi nad Krko pred tednom dni, pred novo zahtevno nalogo. Sobočani so v letošnji sezoni v dobri formi, kar so potrdili tudi z zmago nad Salonitom v prejšnjem krogu, v štirih tekmah pa so le enkrat izgubili. Boljši od njih je bil ACH Volley.

Uvodni niz je bil izenačen le do četrte točke, ko je Jakob Rojnik zadnjič soboško ekipo poravnal s kamniško. Z blokom Tommija Siirilä so Kamničani domačinom pobegnili za tri točke (7:4), na njegov servis in po uspešnem napadu Martina Kosmine je bilo 11:6 za goste. Pred vstopom v končnico niza so se Sobočani vrnili v igro, kajti po bloku Rojnika so za Kamničani zaostajali le še za dve točki (17:19). Obetala se je zanimiva končnica, do katere pa tudi po zaslugi servisov Žana Beravsa ni prišlo. Vseeno pa je bil kamniški junak Kosmina, ki je s štirimi zaporednimi točkami svoji ekipi priboril pet zaključnih žog za kamniško vodstvo z 1:0 v nizih, z asom pa je zmago potrdil Beravs.

Tudi drugi niz je bolje začel Calcit Volley, ki je po točki Kosmine povedla s 5:2, po novi točki kamniškega sprejemalca je bilo 7:3 za goste. Sobočani so na servis Branislava Radovića in uspešnem napadu Jakoba Rojnika izid na sedmi točki izenačili, po napaki gostov pa še povedli z 8:7. Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po dveh zaporednih asih Jana Brulca so jim gostje pobegnili za pet točk (15:10). Domačini se niso predali, po polminutnem odmoru so zaustavili niz zaporednih kamniških točk, toda na manj kot tri točke se jim do konca ni uspelo približati. Še več, po njihovi lastni napaki so Kamničani spet prišli do petih zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih, tokrat pa jo je z asom izkoristil Jan Klobučar.

V tretjem nizu sta se ekipi menjavali v vodstvu do sedme točke, po dveh lastnih napakah Sobočanov pa so Kamničani po začetnih 2:0, ko je bil dvakrat zaporedoma v bloku uspešen Diko Purić in 3:1, spet prišli do dveh točk prednosti (9:7). Zato je domači trener Dejan Fujs vzel polminutni odmor, z asom Rojnika pa sta bili ekipi na deseti točki še enkrat več izenačeni. Tako je bilo do 18. točke, nato pa so Kamničani z dvema zaporednima točkama, drugo je z blokom dosegel Kosmina, spet nekoliko lažje zadihali. Vendar ne za dolgo, kajti Kanadčan McConnell je na 21. točki poskrbel za novo izenačenje, z asom Radovića pa so Sobočani povedli z 22:21. V končnici je Rojnik svoji ekipi priboril dve zaključni žogi za prvi domači niz na tekmi, isti igralec je bil po napaki Kamničanov na sprejemu, v tretje le uspešen.

Z novo lastno napako, tretjo zaporedno, so Kamničani v začetku četrtega niza domačim odbojkarjem omogočili, da so prišli do treh točk prednosti (8:5). Po polminutnem odmoru so se gostje vrnili v igro ter z dvema zaporednima blokoma Purića, ki je bil nato uspešen še ob mreži, dosegli štiri zaporedne točke, zato se je za polminutni odmor odločil še Fujs. Njegovi varovanci so na sredini niza prvi prišli do dveh točk prednosti (15:13), a je Kosmina po dveh zaporednih kamniških točkah izid izenačil. Čeprav je Purić s svojim z blokom aktualne slovenske pokalne zmagovalce popeljal do vodstva z 18:17, je Rojnik z novim asom, svojim drugim Sobočanom pred vstopom v končnico zagotovil dve točki prednosti (21:19). Toda to domači ekipi ni prineslo izenačenja v nizih, kajti v še eni napeti končnici je Kosmina z dvema zaporednima točkama, drugo je dosegel z blokom, zmago zagotovil Calcit Volleyju.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Panvita Pomgrad je vedno zelo neugodna ekipa, ki se nikoli ne preda. Vedeli smo, da po dveh osvojenih nizih tekma še zdaleč ni dobljena, ampak na koncu smo le dobili tisto, kar smo pričakovali, se pravi tri točke. Tekma je bila težka, naporna, me pa veseli, da so fantje tudi v najtežjih trenutkih tekme ohranili visoko raven zbranosti in prikazali dobro odbojko, kar nam je tudi prineslo uspeh. Že številka 13 blokov govori, da bili v tem elementu dobro, bilo bi jih tudi več, a so jih domačini pobrali, sicer bi jih bilo še več. To samo kaže na to, da smo se dobro pripravili na njihovo igro, je pa res, da Jakob Rojnik odigral vrhunsko tekmo in tudi zato je bilo na koncu toliko negotovosti. Ampak to je Panvita Pomgrad.«

Iz Kopra s pričakovanimi tremi točkami

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi petega kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagale Luko Koper s 3:0 (9, 18, 16). V sredo, 23. oktobra, bodo v zaostali tekmi drugega kroga gostile GEN-I Volley, v soboto, 27. oktobra pa jih v šestem krogu čaka še ena domača tekma, tokrat z ekipo ATK Grosuplje.

Luka Koper – Calcit Volley  0:3 (-9, -18, -16)

Koper – Dvorana OŠ Koper, gledalcev 50, sodnika: Kern, Klinar.

Luka Koper: Ćopić 4, Đukić 2, Kovačič 8, Debernardi (L), Suljić 1, Trobec 4, Dakič 4, Uršič, Ahačič, Širol 3, Simičić (L), Šiljić 3, Kavčič 1, Bijelič. Trener: Miodrag Stojaković.

Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc 3, Javornik 4, Radišković 8, Šiftar 1, Brulec Kostić 17, Lenart 2, Boisa 3, Janežič (L), Charuk 4, Sillah, Zorman 1, Čižman 2. Trener: Gregor Rozman.

Slovenske državne prvakinje so na svojem prvem letošnjem gostovanju v domačem prvenstvu pričakovano premagale Koprčanke, ki so tako še naprej brez osvojene točke. Za razliko od poraza v domači dvorani proti SIP Šempetru, so Kamničanke v Kopru od prve do zadnje točke igrale resno, brez podcenjevanja, rezultat takšne igre pa je bila tudi zanesljiva zmaga. Z izjemo lažje poškodovane Fatoumatte Sillah so priložnost dobile vse igralke, z igro v napadu pa se je najbolj izkazala kapetanka Olivera Brulec Kostić, ki je dosegla 17 točk in to ob  67-odstotnem napadu.  

Kamniške odbojkarice so bile najbolj prepričljive v uvodnem nizu, v katerem je Andjelka Radišković dosegla točko za 9:3, reprezentantka Bosne in Hercegovine pa je bila nerešljiva uganka za domače sprejemalke tudi na začetnih udarcih. Izvajala jih je pet zaporedoma, Brulec Kostićeva pa je potopila vse upe domače ekipe na kakršen koli preobrat, saj je bilo na semaforju že neulovljivih 18:5 za državne prvakinje. Niz se je končal z lastno napako domačih odbojkaric.

Drugi niz je bolje začela koprska ekipa, ki je na servis Neje Širol povedla s 6:3, domačinke pa so po uspešnem napadu Koni Trobec vodile tudi še z 9:6. Z asom Radiškovićeve so gostje izid izenačile na 9:9, zadnjič pa sta bili ekipi skupaj pri izidu 13:13. Do odločilne prednosti so Kamničanke prišle spet na servis Radiškovićeve, ko so po njenem novem asu domačinkam pobegnile za štiri točke (20:16). S prvo zaključno žogo je niz končala Brulec Kostićeva.

V tretjem nizu so Kamničanke po točki Žive Javornik povedle s 6:2, vendar so se jim Koprčanke na servis Maja Kovačič približale na točko zaostanka (6:7). Toda po štirih zaporednih točkah gostij, zadnjo je z blokom prispevala Eva Pavlović Mori, je bil zaostanek domače ekipe že pet točk (6:11), po asu Javornikove pa že devet (7:16). S tem je bila tekma odločena, po visokem vodstvu desetih točk (22:12) pa so Kamničanke nekoliko popustile, kar so Koprčanke po dveh zaporednih točkah Šiljić, na servisu je bila Kovačičeva, izkoristile in se jim približale na šest točk (16:22). Toda po polminutnem odmoru je Brulec Kostićeva z asom potrdila zmago Calcit Volleyja.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Po porazu s Šempetrankami smo potegnili določene zaključke. Vesel sem, da so igralke naš medsebojni dogovor upoštevale in se držale dogovorjenega od prve do zadnje točke. Tega se moramo držati na vseh prihodnjih tekmah, ki so pred nami.«

Še druga zmaga za Flajsove varovance

V prvi tekmi tretjega kroga 2. DOL za moške je druga ekipa Calcit Volleyja v gosteh premagala Merkur Maribor II s 3:1 (17, 19, -22, 22) in prišla do svoje druge letošnje zmage. Mlada kamniška ekipa bo tudi v prihodnjem krogu gostovala, njen nasprotnik bodo Črnuče II, tekma pa bo v soboto, 30. oktobra, ob 16. uri v dvorani OP Maksa Pečarja.

Merkur Maribor – Calcit Volley II

Maribor – Draš center, gledalcev 10, sodnika: Miklošič, Ledenik (oba Maribor).

Merkur Maribor: Winkler (L), Vodušek, Novoselnik (L), Najdič, Špička, Belec, Avšič, Toplišek, Kodrič, Urbanc, Iršič, Badrov. Trener: Andrej Terzer.

Calcit Volley: Podbregar, Blaževič, Medved, Felkar, Drnovšek, Uršič (L), Frece, Koncilja, Poljanšek, Vrhovnik, Burkeljca. Trener: Andrej Flajs.

Čeprav so imeli minuli teden v kamniškem taboru nekaj slabše zdravstveno stanje, tako je Miha Okorn ostal doma, oba podajalca, Nik Drnovšek in Luka Blaževič tri dni nista trenirala. Tako so tekmo začeli Nik Drnovšek, Gregor Frece, Gregor Felkar, Marko Medved, Ambrož Poljanšek, Jure Burkeljca in Mark Uršič na liberu. To je bila tudi postava, ki je nosila celotno breme srečanja, le Žiga Koncilja je še prihajal na servis, ker ima manjše težave s kolenom, na ogrevanju pa si je gleženj zvil še Rok Podbregar.

V prvih dveh nizih so bili Kamničani zelo uspešni na začetnem udarcu, z zbrano igro v napadu pa so brez večjih težav prihajali do točk. Dobro so igrali tudi v polju, kje so ulovili nekaj težkih žog in jih uspešno zaključili. Že na začetku so prišli do prednosti, ki je niso več izpustili iz rok. V tretji niz so vstopili nekoliko nervozno, na drugi strani pa so Mariborčani precej bolje izvajali začetne udarce, kar je Kamničane oddaljilo od mreže. Pred vstopom v končnico so si priigrali že visoko prednosti, ki so jo gostje že skorajda ulovili, na koncu pa jim je zmanjkalo nekaj več odločnosti v napadu. Kar kamniški zasedbi ni uspelo v tretjem nizu, ji je v četrtem, ki je bil od vseh najbolj izenačen. Obe ekipi sta prikazali dobro igro, v končnici pa je Gregor Frece z odličnimi začetnimi udarci in tremi asi končal tekmo.

»Sam še spoznavam vse naše nasprotnike, ki jih do zdaj nisem poznal in po odigranem prvem delu sezone, nam bo v nadaljevanju s tega vidika veliko lažje. Za zdaj pa sem zadovoljen z igro svojih igralcev, treniramo dobro, zaupajo mi in verjamem, da bomo na naslednjih tekmah delali še manj osnovnih napak in pokazali še višjo raven,« je po drugi letošnji prvenstveni zmagi dejal Andrej Flajs, trener druge ekipe Calcit Volleyja.

Večina igralcev, ki je v petek prišla do pomembne zmage, bo v nedeljo že igrala na prvem letošnjem turnirju v prvi mladinski slovenski ligi. Na Ravnah na Koroškem se bo pomerila s Panvito Pomgradom in domačim Fužinar SijMetalom, v prvi slovenski ligi pa so že Merkur Maribor, Salonit Anhovo, Črnuče ACH I, Brezovica in Krka. 

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice