Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

25.01.2021

 

V napetih končnicah bolj zbrani kamniški odbojkarji

Novice iz tabora Calcit VolleyballOdbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 17. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za moške v svoji dvorani. V sredo, 27. januarja, čaka kamniško ekipo tekma v srednjeevropski ligi z Mladostjo iz Zagreba v gosteh, v domačem prvenstvu pa bodo v prihodnjem krogu, v soboto, 30. januarja, gostili Krko.

Calcit Volley – Salonit Anhovo 3:0 (23, 28, 23)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Markelj (Bled), Miklošič (Maribor).

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar, Purič, Kosmina 4, Gasparini 18, Hebda 1, Klobučar 18, Jerončič 5, Brulec 1, Beravs, Štalekar 7, Plot (L). Trener: Gregor Jerončič.

Salonit Anhovo: Boharev 7, Šarič (L), Jereb, Filiputti, Karnel 6, Maretič (L), Kavčič 2, Radosavljević 8, Peterlin 16, Kovačič, Tomić, Vrtovec 12, Basaneže. Trener: Rade Dačović.

Na obeh tekmah v letošnji sezoni so Kamničani premagali Kanalce, več dela pa so imeli na njihovem prvem medsebojnem obračunu v Kamniku. V tretji del sezone sta obe ekipi vstopili z dvema zmagama, bolj prepričljivi so bili varovanci Gregorja Jerončiča, ki so obakrat zmagali s 3:0 (Hoče doma in Hiša na kolesih Triglav v gosteh), medtem ko so kanalski odbojkarji obakrat doma slavili s 3:1 (Hiša na kolesih Triglav, Krka).

V izenačenem prvem nizu si nobena ekipa dolgo ni priigrala več kot dve točki prednosti, po dveh zaporednih točkah Saše Štalekarja za kamniško vodstvo s 15:13 pa je prvi po polminutnem odmoru posegel gostujoči trener Rade Dačović. Do tega izida so bili Kanalci boljši v bloku, domačini na servisu in po novem asu, tokrat Štalekarja , so gostom pobegnili na 19:15, tako da je Dačović vzel še svoj drugi polminutni odmor. Z blokom Mitje Gasparinija so domačini vodili že z 21:16, toda s tremi zaporednimi točkami so se jim Kanalci približali na dve točki zaostanka (19:21). V končnici so gostje svoj zaostanek po napadu Marka Radosavljevića znižali le na točko (21:22), vendar so po njihovih dveh lastnih napakah domačini prišli do treh zaključnih žog. Dve so Kanalci ubranili, tretjo pa je s svojo šesto točko v uvodnem nizu izkoristil Jan Klobučar.

Z asom Frana Peterlina so v drugem niz prvi do prednosti dveh točk prišli kanalski odbojkarji (7:5), razpoloženi sprejemalec Salonita pa je bil uspešen tudi za vodstvo s 13:10. Kamniška ekipa je bila v še večjih težavah po bloku Radosavljevića, saj je zaostajala že za štiri točke (12:16), po polminutnem odmoru pa je bil z dvema zaporednima napadoma Klobučarja izid na 17. točki izenačen. V končnici so po kamniški lastni napaki Kanalci bili tisti, ki so prišli do prednosti dveh točk (23:21), z blokom Martina Kosmine pa so Kamničani izid na 23. točki izenačili. Prvi so do zaključne žoge sicer prišli gostje, ki so potem imeli še dve, svojo četrto pa so nato izkoristili domačini. Spet v režiji Klobučarja, ki je dosegel kar štiri zaporedne točke za svojo ekipo.   

Po dveh asih Ireneja Karnela je Salonit Anhovo tretji niz začel z vodstvom 2:0, toda po treh zaporednih Gasparinija so do prednosti dveh točk prišli domači odbojkarji (5:3). Kosmina je svojo ekipo z dvema zaporednima zaključenima napadoma popeljal do prednosti štirih točk (10:6). Vendar se gostje niso predali, saj so na servis Jakoba Kavčiča izid najprej izenačili, po napaki domačih pa po daljšem času spet povedli (17:16). Za polminutni odmor se je tokrat odločil Gregor Jerončič, obetala pa se je še ena zanimiva in izenačena končnica, v kateri je Gasparini Kamničanom priboril prvo zaključno žogo za nove tri točke. Domačini so izkoristili že prvo, saj so gostje naredili novo lastno napako.

Pred odhodom v Nantes še ena prepričljiva zmaga

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi 15. kroga Sportklub prve odbojkarske lige za ženske v svoji dvorani premagale Ankaran s 3:0 (21, 16, 14). Kamničanke bodo od 26. do 28. januarja v Nantesu igrala na drugem turnirju skupine B lige prvakinj, v domačem prvenstvu pa bodo v nedeljo, 31. januarja, gostovale v Kopru pri domači ekipi Luki Koper.

Calcit Volley – Ankaran  3:0 (21, 16, 14)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, brez gledalcev, sodnika: Klinar, Adrović.

Calcit Volley: Špoljarič (L), Mihevc 7, Pogačar , P. Marušič, Š. Marušič 5, Brulec Kostić 11, Boisa 12, Zatković, Janežiič (L), Charuk, Jerala 5, Radišković 13. Trener: Aljoša Jemec.

Ankaran: Markežič, Valentinova Hristoskova 7, Pangerc 1, Trobec 8, S. Ačko Jarkovič, Čotar, Valenčič 8, Cerovac 2, Petranovič, M. Ačko Jarkovič (L), Okuka 8, Vedlin Gojčič (K). Trener: Sebastijan Mikša.

Pred 14 dnevi sta se ekipi pomerili v Kopru, predvsem v drugem nizu pa so Ankarančanke resno zapretile vodilni ekipi po dveh tretjinah rednega dela državnega prvenstva. Tudi v Kamniku je trenutno zadnjeuvrščena ekipa prvenstva nekaj časa nudila dostojen odpor aktualnim državnim prvakinjam, ki so v prvem nizu šele v končnici prišle do zmage. Za Kamničanke je bila to zadnja tekma pred drugim turnirjem skupine B v ligi prvakinj.

V prvem nizu je imela kamniška ekipa kar precej težav, da je zlomila odpor gostij, ki so na servis Sare Valenčič in po treh točkah Arijane Okuke, dve je dosegla z blokom, povedle s 6:2. Po polminutnem odmoru Aljoše Jemca so domače odbojkarice le zaustavile nalet Ankarančank, Andjelka Radišković je izid na sedmi točki izenačila, Manja Jerala pa z blokom Kamničanke po začetnem vodstvu z 2:0 spet popeljala v vodstvo. Toda s tem še niso zlomile odpora Ankarančank, ki so s točko Dobrine Valentinove Hristoskove na 21. točki izid še zadnjič izenačile. V končnici so kamniške odbojkarice na servis Špele Marušič dosegle štiri zaporedne točke, zadnjo je z blokom prispevala Katja Mihevc.

Nekoliko spremenjena zasedba Kamničank, pri katerih so počivale Eva Pogačar, Eva Zatković in Lucille Charuk, je drugi niz začela z vodstvom 5:1, s točko Tare Cerovac pa so se jim gostje približale na točko zaostanka (5:6). Toda v nadaljevanju niza so varovanke Aljoše Jemca, predvsem po zaslugi Olivere Brulec Kostić in Radiškovićeve prišle do šestih točk prednosti (17:11). Do konca niza, ki ga je spet končala Mihevčeva, le da tokrat z asom, so Ankarančanke tudi s številnimi lastnimi napakami, omogočile domači ekipi, da je brez večjih težav prišla do zmage.

V tretjem nizu so Ankarančanke z asom Valenčičeve izid na peti točki še zadnjič izenačile, niz pa so odločili kar štirje zaporedni asi najmlajše igralke Calcit Volleyja, Naje Boise. Domača ekipa, v kateri je v igro vstopila še Polona Marušič, je gostjam pobegnila za šest točk (13:7), to pa je bilo ob zbrani igri dovolj, da je vknjižila še štirinajsto zmago v letošnjem državnem prvenstvu. Z uspešnim napadom je zmago potrdila Radiškovićeva, ki je bila s 13 točkami tudi najbolj učinkovita igralka tekme.

Izjava po tekmi

Aljoša Jemec, trener Calcit Volleyja: »V strokovnem vodstvu zaupamo vse igralkam, saj imajo kakovost, ki jo vsak dan pokažejo na treningu, tako da je bilo v prvem nizu samo vprašanje časa, kdaj bodo prišle v svoj ritem. Predvsem tu mislim na tiste igralke, ki nekoliko manj igrajo, zato me ni skrbelo, da tega ne bi potrdile tudi na igrišču. Namenoma smo želeli odpočiti nekatere nosilke igre, saj nas prihodnji teden v Nantesu čaka zelo naporen turnir in veseli me, da so dekleta prikazale dobro igro. Vem, da jim ni bilo lahko, zato je bilo v prvem nizu še nekaj težav, v nadaljevanju pa so se sprostile in brez večjih težav prišle do zmage.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice