Mali grad

Novice iz tabora Calcit Volleyball

22.11.2021

 

Ob zbrani igri v končnicah do treh točk

Odbojkarji Calcit Volleyja so v osmem krogu srednjeevropske lige doma premagali Spartak Myjavo s 3:0 (20, 29, 19). Prihodnjo soboto bodo Kamničani še enkrat igrali doma. V tekmi devetega kroga Sportklub prve odbojkarske lige se bodo pomerili z ACH Volleyjem. Tekma, ki se bo začela ob 20. uri, bo veljala tudi za enajsti krog srednjeevropske lige.

Calcit Vollex - Spartak Myjava  3:0 (20, 29, 19)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 60, sodnika: Brlas, Rajković (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 6, Purić 1, Kosmina, Gasparini 19, Klobučar 12, Siirilä 12, Brulec 1, Beravs, Plot (L), Mujanović 1, Pavlović 12. Trener: Matija Pleško.

Spartak Myjava: Pollak, Watzka 11, Šima, Panko (L), M. Zeman 7, Konc 14, Bartak, Ochodnicky (L), Pokopec 8, Valo, Mačuha 7, Ryzman, O. Zeman. Trener: Martin Pipa.

Obe ekipi sta pred bili pred nocojšnjo tekmo srednjeevropske lige pri eni zmagi. Kamničani, ki imajo tekmo manj, so bili pred 14 dnevi boljši od zagrebške Mladosti v gosteh, odbojkarji iz Myjave pa so do edine zmage prišli pred 20 dnevi, ko so bili boljši od ekipe UVC Holding Graz. Seveda pa so kamniški cilji veliko večji, uvrstitev na zaključni turnir, zato so bile zanje tri točke še toliko bolj pomembne.

Za domačo ekipo je prvič v letošnji sezoni od prve minute zaigral Mitja Gasparini, vseeno pa so prvi do dveh točk prednosti prišli gostje in to prav po napaki domačega kapetana (3:5). Že na šesti točki je Danilo Pavlović z dvema zaporednima točkama izid na šesti točki izenačil, do prvih dveh točk prednosti pa so domačini prišli po uspešnem napadu Tommija Siirilä (12:10). Že na dvanajsti točki sta bili ekipi skupaj in tako je bilo vse do izida 19:19. Nato pa je zadevo v svoje roke vzel Gasparini, ki je po uspešno zaključenem napadu Jana Klobučarja, dosegel kar štiri zaporedne ase. Niz se je končal z lastno napako gostov.

Tudi drugi niz je bolje začela gostujoča ekipa, ki je s točko Erika Watzka povedla s 6:3, svojo prednost pa je po dveh lastnih napakah domačih odbojkarjev in točki Matuša Konca povečala na 12:7, tako da je Matija Pleško vzel še svoj drugi polminutni odmor. Šele Gasparini je zaustavil njihovo serijo štirih zaporednih točk, še bolj pa so se jim približali z blokom Siirilä (11:13). Z novim blokom, tokrat Mihe Bregarja, so Slovaki vodili le še za točko (15:14), izid pa je na 19. točki izenačil Jan Klobučar. V napeti končnici so po napaki gostov domačini prvič v drugem nizu prišli do vodstva (23:22). Toda do prve zaključne žoge so vendarle z asom prišli Slovaki, ki so nato imeli še tri. Vse tri so ostale neizkoriščena, zato pa so tretjo izkoristili domači odbojkarji. Tudi po zaslugi dveh lastnih napak gostov, ko je bil na servisu Gasparini.

Tretji niz se je začel po željah domačega trenerja Matije Pleška, saj so njegovi varovanci po vodstvu s 4:0, s kar tremi zaporednimi bloki Bregarja vodili že z 11:3. Spet pa je bil na servisu kapetan kamniški kapetan. Ko so z asom Filipa Mačuha odbojkarji iz Myjave prepolovili svoj zaostanek (12:16), je domači trener vzel polminutni odmor. Pred vstopom v končnico niza je Spartak po uspešnem napadu Patrika Pokopca zaostajal za tri točke (16:19), po napaki Pavlovića pa le še za dve (18:20). Za mirno končnico je z dvema zaporednima točkama poskrbel Siirilä - ob koncu tekme je imel kar 82-odstotno uspešnost v napadu -, eno pa je dodal še Gasparini, tako da so Kamničani prišli do petih zaključnih žog za končno zmago. Ob napaki Watzke na sprejemu, na servisu je bil Pavlović, so izkoristili prvo.

Izjava po tekmi

Matija Pleško, trener Calcit Volleyja: »Nocoj je bilo kar nekaj malih zmag, ena od njih tudi ta, da je Mitja Gasparini končno lahko odigral celotno srečanje, na koncu pa smo prišli do ene kolektivne zmage. Vsi fantje, ki so bili na igrišču in ob njem, so bili ves čas pri stvari, zato smo tudi osvojili vse tri točke. Dejansko bi tokrat resnično pohvalil, vse bolj pa se v ekipo vklaplja Tommi Siirilä, zato me veseli, da je bil njegov prispevek k zmagi danes zelo velik. Dobro je tudi, da prihodnji teden, ker Črnučani, lahko bi rekel, da tudi na našo srečo, niso mogli zagotoviti dvorane za prvo četrtfinalno pokalno tekmo, tako da bomo končno lahko cel teden normalno trenirali. Upam, da bomo to izkoristili in se dobro pripravili na tekmo z ACH Volleyjem.«

Tudi iz Nove Gorice z vsemi tremi točkami

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi devetega kroga Sportklub 1A. DOL za ženske v Novi Gorici premagale domači GEN-I Volley s 3:1 (17, -22, 5, 22). V četrtek, 25. novembra, bodo Kamničanke v povratni tekmi prvega kroga pokala CEV gostovale v Neuchatelu. Tekma se bo začela ob 20. uri, v nedeljo, 28. novembra, pa se bodo ob 18. uri, v derbiju devetega kroga domačega državnega prvenstva, v Mariboru pomerile z Novo KBM Branikom. Tekma bo veljala tudi za srednjeevropsko ligo.

GEN-I Volley - Calcit Volley  1:3 (-17, 22, -5, -22)

Nova Gorica – Dvorana OŠ Milojke Štrukelj, gledalcev 100, sodnika: Melavc, Vrenko.

GEN-I Volley: Bagherpour 5, San. Damjanović, Karnel, Leban 12, Goršek 12, Saš. Damjanović 2, Rituper 10, Branko (L), Š. Marušič 6, Makuc, Žigon. Trener: Majda Čičič.

Calcit Volley: Pavlović Mori 6, Špoljarič (L), Mihevc, Javornik, Radišković 12, Šiftar 8, Brulec Kostić 11, Lenart, Boisa 8, Janežič (L), Charuk 16, Sillah 9, Zorman, Čižman 2. Trener: Gregor Rozman.

Novogoričanke in Kamničanke se v letošnji sezoni še niso pomerile med sabo, saj je bila tekma drugega kroga, ki bi morala biti v Kamniku, zaradi težav s covidom-19 v novogoriškem taboru, preložena. Pričakovano so do svoje sedme letošnje zmage v domačem prvenstvu prišle aktualne državne prvakinje, za katere je bila to zadnja preizkušnja pred povratno tekmo prvega kroga pokala CEV, ko bodo v četrtek v Neuchatelu branile domače vodstvo s 3:2.

Čeprav so domače odbojkarice z blokom Saudebeh Bagherpour v uvodnem nizu povedle z 2:0 in 3:1, vodile pa so tudi še s 4:3, so Kamničanke hitro prišle do visoke prednosti. Po uspešnem napadu Naje Boise, je bilo 8:5 za Calcit Volley, niz pa je bil odločen na servis Eve Pavlović, ki jih je izvajala šest zaporedoma, dosegla tudi en as, za vodstvo s 15:5 pa je točko za gostje dosegla kapetanka Olivera Brulec Kostić. Prvi niz, v katerem so domače odbojkarice dosegle kar pet točk neposredno iz bloka, gostje dve manj, se je končal z napako na servisu novogoriške ekipe.

V drugem nizu so bile Novogoričanke bolj zbrane na sprejemu, tudi nevarnejše na servisu in po točki Neli Goršek so povedle z 8:6, zato je gostujoči trener Gregor Rozman vzel svoj prvi polminutni odmor na tekmi. Ob pravem trenutku, kajti z asom Katje Mihevc sta bili ekipi na osmi točki že skupaj, Boisa pa je v naslednji akciji kamniško ekipo popeljala v vodstvo. Vendar se domače odbojkarice še niso predale, še več, na servis izkušene iranske reprezentantke, Saudebeh Bagherpour, so po novi točki Gorškove spet pobegnile za dve točki (15:13). Dve točki prednosti so imele tudi po asu Selene Leban (21:19), tako da je Rozman še zadnjič v drugem nizu k sebi poklical svoje varovanke, a tudi to ni spremenilo nadaljnjega poteka dogajanj na igrišču. Niz se je končal lastno napako Kamničank.

Izgubljeni niz je spet prebudil gostujočo ekipo, ki je z asom Andjelke Radišković domačinkam pobegnila za osem točk (10:2), Kamničanke pa so dosegle sedem zaporednih točk. Od tega Lucille Charuk štiri zaporedne. Ko je bila v bloku uspešna še Mija Šiftar, so Novogoričanke zaostajale že za devet točk (12:3), tako da je domača trenerka Majda Čičič vzela še svoj drugi polminutni odmor v tretjem nizu. Visoko vodstvo ni uspavalo kamniške ekipe, ki je na servis Eve Pavlović Mori dosegla kar zaporednih točk. Zadnjo, za vodstvo z 2:0 v nizih, Mija Šiftar.

Tudi četrti niz so bolje začele kamniške odbojkarice, ki so po dveh lastnih napakah Novogoričanke povedle s 7:3. Kamničanke so vodile tudi z 10:5, a so se jim domačinke z asom Saše Damjanović najprej približale na točko zaostanka (9:10), po napaki gostij pa so izid na enajsti točki izenačile. Čeprav so Kamničanke z blokom Neje Čižman v končnico niza vstopile s prednostjo štirih točk (20:16), je bila njihova končna zmaga še negotova, saj so domačinke dosegle tri zaporedne točke. Toda po bloku Fatoumatte Sillah je bilo za gostje spet nekoliko lažje (23:20), z drugo zaključno žogo pa jim je nove tri točke prinesla Radišković.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Spet se nam je zgodilo, da je v enem od nizov prišlo do padca zbranosti in to je tisto, kar bomo morali popraviti. Prepogosto se nam dogaja, da po nepotrebnem izgubimo fokus, izgubimo koncentracijo, ko ne izpeljemo tistih 'lahkih' žogah, o katerih smo dogovorjeni in s tem vrnemo nasprotnice v igro. To je tisto, s čimer ne moremo biti zadovoljni, vse drugo pa je bilo solidno. Ampak na koncu je najbolj pomembno, da se domov vračamo s tremi osvojenimi točkami.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice